Vesti

DRAGAN DŽAJIĆ, STEVAN STOJANOVIĆ I MIROSLAV TANJGA POSLE ŽREBA U PARIZU

08.02.2024.

Pred Orlovima je prvo Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a onda će na red doći i mečevi u Ligi nacija. Voljom žreba u Parizu, Srbija se nalazi u Grupi A4 zajedno sa Španijom, Švajcarskom i Danskom. Svoje utiske posle ceremonije izvlačenja parova, izneli su predsednik Dragan Džajić i direktori Stevan Stojanović i Miroslav Tanjga.

-I pre dolaska u Pariz znao sam da nijedna grupa nije laka. Fudbal je toliko danas izjednačen da je svaka utakmica bukvalno za sebe. Razgovarao sam sa selektorom, zadovoljan je sa žrebom. Mislim da imamo šanse da budemo među dve selekcije u grupi i da idemo dalje. Po kvalitetu koji posedujemo, verujem da možemo to da ostvarimo. Lepo je danas biti u ovom društvu najboljih evropskih selekcija – ne krije predsednik Dragan Džajić.

Španija predstavlja poseban izazov?

-Dugo nismo igrali sa Španijom, a uglavnom smo imali dobre rezultate.Tako velika selekcija je i lep motiv za igrače. To su utakmice koje igrači najviše vole.

Ispunili ste želju predsednika UEFA i doneli mu dres sa „vašim brojem“ 11?

-Da, tražio mi je preko Zorana Lakovića i drago mi je da sam mu uručio dres sa posebnom posvetom. Radi se o jednom izuzetnom čoveku koji sjajno vodi evropski fudbal.

Nije tajna da je često Aleksander Čeferin isticao da ste mu bili idol kao igrač?

-Drago mi je zbog toga, naravno da mi imponuje – iskren je prvi čovek srpskog fudbala i zvanično najbolji igrač u 20. veku.

I Stevan Stojanović, direktor A reprezentacije, ne krije da je bila danas čast biti među selekcijama koje se nalaze u najjačoj grupi Lige nacija…

-Čast je igrati sa ovim reprezentacijama i igrati u grupi kao što je naša. Španija je definitivno favorit u grupi, ali i favorit za osvajanje Lige nacija – ističe Stevan Stojanović.

Da li je došlo vreme da pobedimo Švajcarsku?

-Citiraću selektora, igramo uvek da pobedimo. U prošlom ciklusu Lige nacija grupe B imali smo Švedsku i Norvešku, bila je zahtevna grupa, rekli smo tada da ćemo ići uvek na pobedu, tako da i sada isto razmišljamo.

Sa Danskom nas očekuje susret u Nemačkoj, a onda opet u Ligi nacija?

-Radi se o kvalitetnoj selekciji, nezgodnoj. Optimisti smo. U svaki meč Srbija ulazi sa ambicijom da pobedi, biće tako i u ovom novom ciklusu Lige nacija – jasan je Stevan Stojanović.

Miroslav Tanjga, sportski direktor, veruje da su sve grupe zahtevne i da Srbija ima dobre šanse da se nađe među prve dve ekipe u grupi.

-Ne može se reći da smo mogli da dobijemo težu ili lakšu grupu, jer na ovom nivou sve imaju kvalitet. Mislim da možemo sa svima da igramo, treba da verujemo u sebe i onda je sve moguće – ne ostavlja dilemu Miroslav Tanjga.

Švajcarska nam je veliki dužnik?

-Ne treba to da nas opterećuje, moramo biti fokusirani na sebe, svoju igru, nameru da odigramo najbolje što možemo. Ostavimo vanfudbalske stvari iza nas, imamo kvalitet i treba da idemo na pobedu.

Malo je nedostajalo da upadnemo u grupu sa Italijom, Franscuskom i Belgijom?

-Tu grupu su svi izbegavali, mislim da je dobro ovako – rekao je Miroslav Tanjga.