Вести

ДРАГАН ЏАЈИЋ, СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ И МИРОСЛАВ ТАЊГА ПОСЛЕ ЖРЕБА У ПАРИЗУ

08.02.2024.

Пред Орловима је прво Европско првенство у Немачкој, а онда ће на ред доћи и мечеви у Лиги нација. Вољом жреба у Паризу, Србија се налази у Групи А4 заједно са Шпанијом, Швајцарском и Данском. Своје утиске после церемоније извлачења парова, изнели су председник Драган Џајић и директори Стеван Стојановић и Мирослав Тањга.

-И пре доласка у Париз знао сам да ниједна група није лака. Фудбал је толико данас изједначен да је свака утакмица буквално за себе. Разговарао сам са селектором, задовољан је са жребом. Мислим да имамо шансе да будемо међу две селекције у групи и да идемо даље. По квалитету који поседујемо, верујем да можемо то да остваримо. Лепо је данас бити у овом друштву најбољих европских селекција – не крије председник Драган Џајић.

Шпанија представља посебан изазов?

-Дуго нисмо играли са Шпанијом, а углавном смо имали добре резултате.Тако велика селекција је и леп мотив за играче. То су утакмице које играчи највише воле.

Испунили сте жељу председника УЕФА и донели му дрес са „вашим бројем“ 11?

-Да, тражио ми је преко Зорана Лаковића и драго ми је да сам му уручио дрес са посебном посветом. Ради се о једном изузетном човеку који сјајно води европски фудбал.

Није тајна да је често Александер Чеферин истицао да сте му били идол као играч?

-Драго ми је због тога, наравно да ми импонује – искрен је први човек српског фудбала и званично најбољи играч у 20. веку.

И Стеван Стојановић, директор А репрезентације, не крије да је била данас част бити међу селекцијама које се налазе у најјачој групи Лиге нација…

-Част је играти са овим репрезентацијама и играти у групи као што је наша. Шпанија је дефинитивно фаворит у групи, али и фаворит за освајање Лиге нација – истиче Стеван Стојановић.

Да ли је дошло време да победимо Швајцарску?

-Цитираћу селектора, играмо увек да победимо. У прошлом циклусу Лиге нација групе Б имали смо Шведску и Норвешку, била је захтевна група, рекли смо тада да ћемо ићи увек на победу, тако да и сада исто размишљамо.

Са Данском нас очекује сусрет у Немачкој, а онда опет у Лиги нација?

-Ради се о квалитетној селекцији, незгодној. Оптимисти смо. У сваки меч Србија улази са амбицијом да победи, биће тако и у овом новом циклусу Лиге нација – јасан је Стеван Стојановић.

Мирослав Тањга, спортски директор, верује да су све групе захтевне и да Србија има добре шансе да се нађе међу прве две екипе у групи.

-Не може се рећи да смо могли да добијемо тежу или лакшу групу, јер на овом нивоу све имају квалитет. Мислим да можемо са свима да играмо, треба да верујемо у себе и онда је све могуће – не оставља дилему Мирослав Тањга.

Швајцарска нам је велики дужник?

-Не треба то да нас оптерећује, морамо бити фокусирани на себе, своју игру, намеру да одиграмо најбоље што можемо. Оставимо ванфудбалске ствари иза нас, имамо квалитет и треба да идемо на победу.

Мало је недостајало да упаднемо у групу са Италијом, Франсцуском и Белгијом?

-Ту групу су сви избегавали, мислим да је добро овако – рекао је Мирослав Тањга.