A selekcija

Andrija Živković i Aleksandar Prijović: Spremni za novo lice Srbije

07.11.2017.

Reprezentacija Srbije otputovala je danas u Kinu, preko katarske prestonice Dohe, a neposredno pred polazak Andrija Živković i Aleksandar Prijović bili su na raspolaganju predstavnicima medija.
-Prelep je osećaj biti ponovo u najboljoj reprezentaciji – iskren je Andrija Živković.-Drago mi je što sam opet sa ovim momcima i uvek mi je velika čast da igram za reprezentaciju.
Napadač Benfike je istakao da se nalazi u dobroj formi…
-Moram da naglasim da za naš fudbal mnogo znači sam odlazak na Svetsko prvenstvo i sada je na nama da damo svoj maksimum kako bi opravdali velika očekivanja. Zadovoljan sam mojom formom a na meni i saigračima je da se i u Aziji pokažemo u dobrom svetlu.

Nije Živković hteo da ulazi u priču oko sporazumnog raskida ugovora FSS i Slavoljuba Muslina…
-Nije na igračima da o tome govore. Mi moramo da „pričamo“ samo na terenu.
Ni priča oko mogućeg naslednika Slavoljuba Muslina, a pominje se, kako ističu predstavnici medija, i Veljko Paunović, trener koji je Živkovića vodio do titule prvaka sveta u konkurenciji igrača do 20 godina, ne izaziva komentar…
-Ko god da dođe biće mi drago. Ne bih da pričam o tome i nije na nama da se mešamo u izbor.
Šta može da se očekuje u Aziji…
-Oba meča su priprema za ono što nas očekuje u Rusiji i tako se ponašamo.

Živković ne krije da je konkurencija jaka ali…
-Na meni je da radim i da treniram, dobro igram i onda će sve doći na svoje mesto.
Na kraju je „zlatni orlić“ istakao zadovoljstvo što su Partizan i Crvena zvezda izborili plasman u Ligu Evrope, a nada se, kako kaže, da će i prezimiti u Evropi.
Junak vredne pobede protiv Gruzije koja nas je odvela na Svetsko prvenstvo, Aleksandar Prijović, optimista je pred ono što Orlove očekuje u Aziji.
-Idemo da pobedimo u oba meča – ističe napadač grčkog PAOK-a.-Svaku utakmicu shvatamo ozbiljno. Biće naporan put, ali imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo.

O novim licima u reprezentaciji…
-Da, lepo ih je videti. Na nama je da ih prihvatimo, uostalom kao što su i mene saigrači prihvatili i pomogli mi da se adaptiram na uslove u reprezentaciji.
Ni Prijović naravno ne želi da se bavi spekulacijama oko pitanja vezanih za selektora…
-Ja kao igrač se ne bavim tim stvarima. To je politika Saveza i nije na nama da o tome raspravljamo.Ja samo želim da se zahvalim Slavoljubu Muslinu na pozivu i poverenju koje mi je ukazao. Nadam se da sam delimično i opravdao to poverenje. Sada je selektor Mladen Krstajić i na nama je da njegovu filozofiju fudbala prenesemo na teren.Želim da igram dobro, želim da Srbija pobeđuje i naravno želim da dajem golove. Spreman sam za sve. I za eventualno nove taktičke zahteve Krstajića. Svi smo u službi reprezentacije i svi želimo isto – jasan je Aleksandar Prijović.