Media

AKREDITOVANJE MEDIJA ZA UTAKMICE SRBIJE PROTIV NORVEŠKE I SLOVENIJE U LIGI NACIJA

27.05.2022.

Poštovani, obaveštavamo vas da je od danas od 12 časova (petak, 27. maj 2022. godine) otvoren sistem akreditovanja medija za predstojeće utakmice reprezentacije Srbije u Ligi nacija u Beogradu (2. jun protiv Norveške i 5. jun protiv Slovenije, obe na stadionu ”Rajko Mitić” od 20 sati i 45 minuta)

Prijem zahteva za obe utakmice je omogućen do utorka 31. maja 2022. godine, do 12 časova.
Vaše zahteve možete poslati na sledeću adresu: [email protected], na memorandumu vaše medijske kuće uz kopiju validne novinarske legitimacije i fotografiju vašeg izveštača.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača i poziciju na stadionu sa koje će izveštavati (print i elektronski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu, radio izveštači za njima određene pozicije kao i televizijski reporteri).

Apsolutna prava prenosa za utakmice Lige nacija pripadaju TV Arena sport i RTS, tako da je obavezno ostavljanje kamere pri ulasku u medija centar u posebnoj prostoriji kod ulaza ili u pres sali. Na terenu nisu dozvoljene kamere izuzev Arene, RTS-a, FS Srbije, Norveške odnosno Slovenije.

Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li vam je odobrena akreditacija možete dobiti od utorka 31. maja od 10 do 15 časova, kontakt telefon +381648180056.

Akreditacije za obe utakmice izdavaćemo u centru za akreditovanje koji se nalazi na zapadnoj tribini stadiona Crvene zvezde – servis za članstvo, u utorak 31. maja 12.00 do 16.00, u sredu 1. juna od 10.00 do 16.00 časova i na dan utakmice od 12 sati do početka meča.

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom medija centra na stadionu i sledećim prioritetima:
1.medijski partneri FSS
2.sportske redakcije, odnosno mediji
3.ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
U slučaju bilo kakvih pokušaja nepravilnosti ili zloupotreba akreditacija neće biti odobrena.

Po završetku utakmice biće održana konfrencija za medije. Takođe će biti omogućeno uzimanje izjava u miks zoni koja će biti organizovana u skladu sa važećim protokolima UEFA što se tiče zaštite od virusa COVID – 19 prema kojem su u miks zoni za predstavnike medija obavezne maske i distanca od metar i po. Do miks zone se dolazi kroz zgradu Sportskog društva Crvena zvezda i biće postavljena unutar objekta (atletska staza) gde su svlačionice obe ekipe.

Fotoreporterima je ulaz na stadion za obe utakmice omogućen od 18.45 do početka meča i tada će se preuzimati markeri uz obavezan uvid profesionalni ili lični dokument. Ulaz za fotoreportere je na zapadnoj trbini, kapija 1.