Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА ЗА УТАКМИЦЕ СРБИЈЕ ПРОТИВ НОРВЕШКЕ И СЛОВЕНИЈЕ У ЛИГИ НАЦИЈА

27.05.2022.

Поштовани, обавештавамо вас да је од данас од 12 часова (петак, 27. мај 2022. године) отворен систем акредитовања медија за предстојеће утакмице репрезентације Србије у Лиги нација у Београду (2. јун против Норвешке и 5. јун против Словеније, обе на стадиону ”Рајко Митић” од 20 сати и 45 минута)

Пријем захтева за обе утакмице је омогућен до уторка 31. маја 2022. године, до 12 часова.
Ваше захтеве можете послати на следећу адресу: [email protected], на меморандуму ваше медијске куће уз копију валидне новинарске легитимације и фотографију вашег извештача.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача и позицију на стадиону са које ће извештавати (принт и електронски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену, радио извештачи за њима одређене позиције као и телевизијски репортери).

Апсолутна права преноса за утакмице Лиге нација припадају ТВ Арена спорт и РТС, тако да је обавезно остављање камере при уласку у медија центар у посебној просторији код улаза или у прес сали. На терену нису дозвољене камере изузев Арене, РТС-а, ФС Србије, Норвешке односно Словеније.

Уколико не добијете мејл, информацију о томе да ли вам је одобрена акредитација можете добити од уторка 31. маја од 10 до 15 часова, контакт телефон +381648180056.

Акредитације за обе утакмице издаваћемо у центру за акредитовање који се налази на западној трибини стадиона Црвене звезде – сервис за чланство, у уторак 31. маја 12.00 до 16.00, у среду 1. јуна од 10.00 до 16.00 часова и на дан утакмице од 12 сати до почетка меча.

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом медија центра на стадиону и следећим приоритетима:
1.медијски партнери ФСС
2.спортске редакције, односно медији
3.остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту
У случају било каквих покушаја неправилности или злоупотреба акредитација неће бити одобрена.

По завршетку утакмице биће одржана конфренција за медије. Такође ће бити омогућено узимање изјава у микс зони која ће бити организована у складу са важећим протоколима УЕФА што се тиче заштите од вируса COVID – 19 према којем су у микс зони за представнике медија обавезне маске и дистанца од метар и по. До микс зоне се долази кроз зграду Спортског друштва Црвена звезда и биће постављена унутар објекта (атлетска стаза) где су свлачионице обе екипе.

Фоторепортерима је улаз на стадион за обе утакмице омогућен од 18.45 до почетка меча и тада ће се преузимати маркери уз обавезан увид професионални или лични документ. Улаз за фоторепортере је на западној трбини, капија 1.