Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА | КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО, СРБИЈА – БУГАРСКА, 19. НОВЕМБАР

09.11.2023.

Поштовани,

Обавештавамо вас да ће од четвртка 9. новембра (12 часова) до четвртка 16. новембра (12 часова) бити отворен систем акредитовања медија за последњу утакмицу репрезентације Србије у квалификацијама за Европско првенство у Лесковцу против Бугарске (19. новембар, стадион „Дубочица”, 15.00). По истеку наведеног временског рока нећемо уважавати захтеве.

Ваше захтеве можете послати на следећу адресу:  [email protected] на меморандуму ваше медијске куће, уз копију валидне новинарске легитимације и фотографију вашег извештача.

Захтев мора да садржи име и презиме извештача и позицију на стадиону са које ће извештавати (принт и електронски медији за новинарску ложу, фоторепортери за позицију на терену, радио извештачи за њима одређене позиције као и телевизијски репортери).

НАПОМЕНЕ

Капацитет медија ложе на стадиону ”Дубочица” је далеко мањи него на стадиону ”Рајко Митић” и у складу са тим акредитације ће бити одобраване по систему – један медији једна акредитација, на основу радне позиције.

Фудбалски савез Србије задржава право да утврди коначан број издатих акредитација у складу са расположивим капацитетом медија центра на стадиону и следећим приоритетима:
1. медијски партнери ФСС
2. спортске редакције, односно медији;

3. остали информативни медији, у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

БОРАВАК И УЛАЗАК НА СТАДИОН

Улаз за медије који нису власници ТВ и радио права је на западној страни стадиона (према југу).

Улаз за фоторепортере налази се на ћошку између западне и јужне трибине.

Новинарима ће бити омогућено присуство у медија ложи, сали за прес конференцију и у микс зони.
Сниматељима ће бити омогућено присуство у сали за конференцију и у микс зони, не и у медија ложи.

Фоторепортерима ће бити омогућено присуство у сали за конференцију и на терену у зонама предвиђеним за рад фоторепортера.

Фоторепортерима је улаз на стадион омогућен од 13 сати до почетка меча и тада ће се преузимати маркери уз обавезан увид у професионални или лични документ.

ТВ И РАДИО ПРАВА

 

Апсолутна ТВ и радио права преноса за утакмице у квалификацијама за Европско првенство припадају ТВ Арена спорт и РТС, тако да је обавезно остављање камере при уласку у медија центар у посебној просторији код улаза или у прес сали. На терену нису дозвољене камере изузев Арене, РТС-а, ФС Србије и ФС Бугарске.

У случају било каквих покушаја неправилности или злоупотреба акредитација неће бити одобрена.

Информацију о томе да ли вам је одобрена акредитација можете добити од петка 17. новембра од 12 до 15 часова, контакт телефон +381648180056, уколико пре тога не добијете обавештење од медија службе ФС Србије.

Акредитације ћемо издавати дан пред утакмицу и на дан утакмице. Медији ће моћи да подигну акредитације у акредитационом центру (главни улаз на северној страни стадиона „Дубочица“) 18.11. од 10 до 18 часова, а 19.11 од 9 сати до почетка утакмице.

По завршетку утакмице биће одржана конференција за медије. Такође ће бити омогућено узимање изјава у микс зони.

Фоторепортерима је улаз на стадион омогућен од 13 сати до почетка меча и тада ће се преузимати маркери уз обавезан увид у професионални или лични документ.