Media

АКРЕДИТОВАЊЕ МЕДИЈА | ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ, ЛОЗНИЦА 21. МАЈ 2024.

09.05.2024.

Поштовани,

Систем акредитовања медија за финалну утакмицу Купа Србије (Лозница, уторак 21. мај, 20 сати и 15 минута) биће отворен од петка, 10. маја (12 часова), до четвртка, 16. маја (12 часова). Власник ТВ и дигитал права за ову утакмицу је ТВ Арена Спорт.

Са мејл адресе редакције (изузев freelancer-a) захтеве шаљете на мејл адресу [email protected] ([email protected] u cc) и то под следећим условима:

На меморандуму фирме (обавезан потпис и печат овлашћеног лица) име и презиме извештача уз фотографију и наведену позицију на стадиону (принт пресс, web пресс, web камера, ТВ пресс, ТВ камера, радио пресс, фоторепортер).

Сви медији који имају онлине редакције и видео продукцију воде се под „web“

Телевизије са националном, кабловском или локалном фреквенцијом као „ТВ“.

Имајте у виду да је капацитет медија трибине, као и простора предвиђеног за фоторепртере, ограничен тако да ћемо акредитације издавати по принципу један медиј – једна акредитација.

Уколико нисте обавештени другачије мејлом, акредитација је одоборена.

Медији из Београда акредитације могу подићи у просторијама медија службе ФСС, Теразије 3, осми спрат, у суботу 18. маја и недељу 19. маја, од 12 до 14 часова.

Медији ван Београда акредитације могу подићи при доласку на стадион у центру за акредитовање.

Акредитације за медије за ову утакмицу, коју организује Фудбалски савез Србије, ће у складу са УЕФА регулативама бити подељене у четири категорије:

КАТЕГОРИЈА 1 – власници ТВ и дигитал права, ТВ Арена Спорт и ФСС

КАТЕГОРИЈА 2 – медији који нису власници ТВ права и тој групи припадају принт пресс, web пресс и камера, ТВ пресс и камера, радио пресс, фрееланце.

Свима је омогућен је боравак на медија трибини, микс зони после утакмице, у сали за прес конференцију и у простору предвиђеном за рад и послужење медија.

ВАЖНО: Web и ТВ сниматељи, односно сви они који камеру уносе на стадион, обавезни су да камеру при уласку на стадион оставе у сали на нивоу 1 пре излаза на медија трибину која има натпис “САЛА ЗА КОНФРЕНЦИЈУ 2”. Пре, током и после утакмице није дозвољена употреба камере у било којем другом делу стадиона (медија трибина, трибина где је публика, простор где се крећу медији) осим у микс зони и сали за пресс конфренцију.

Употреба мобилних телефона – молимо вас да током утакмице садржај који направите мобилним телефонима из медија трибине не буде експлоатисан на начин који би могао да угрози ТВ и дигитална права Арене Спорт.

Радни простор и простор за послужење биће организован на нивоу 1 где се налази медија трибина.

КАТЕГОРИЈА 3 – ФОТОРЕПОРТЕРИ

Боравак на терену биће омогућен у означеним деловима и у сали за прес конференцију, као и у простору предвиђеном за рад медија. Приликом промена позиције на терену није дозвољен пролазак код клупа за резервне играче. По завршетку утакмице, молимо вас да, док не добијете позив, не улазите у терен док се не постави бина за церемонију доделе пехара и медаља, и у складу са тим не обезбеди адекватан простор за рад фоторепортера.

Ношење маркера је обавезно и непосредно по завршетку утакмице исти је неопходно вратити на месту где је преузет. Приликом преузимања маркера неопходно је показати професионални документ на увид.

Забрањен је улазак без фотоапарата. Фотографије се не могу правити мобилним телефонима. Снимање (видео материал) је забрањено.

Радни простор и простор за послужење биће организован на нивоу – 1 близу изласка на терен.

КАТЕГОРИЈА 4 – клубови финалисти, као и медија служба Фудбалског савеза Србије.

НАПОМЕНА ЗА МЕДИЈЕ КАТЕГОРИЈЕ 2, 3 И 4:
Улаз за медије категорије 2, 3 и 4 налази се на северозападној трибини стадиона. На истој страни биће постављен и центар за акредитовање. Молимо вас да пратите сигнализацију као и упутства хостеса и редара за кретање и боравак унутар стадиона у односу на категоризацију. Микс зона и сала за пресс налазе се на нивоу – 1.

Улазак на стадион медијима који нису власници ТВ и дигитал права биће дозвољен 2 сата пред почетак меча.

Молимо вас да поштујете све наведено како не бисмо као у прошлости имали непријатних ситуација које би довеле до одузимања акредитација.

У случају било каквих недоумица можете послати мејл са упитом на [email protected]

Срдачан поздрав