Media

AKREDITOVANJE MEDIJA | KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, SRBIJA – BUGARSKA, 19. NOVEMBAR

09.11.2023.

Poštovani,

Obaveštavamo vas da će od četvrtka 9. novembra (12 časova) do četvrtka 16. novembra (12 časova) biti otvoren sistem akreditovanja medija za poslednju utakmicu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Leskovcu protiv Bugarske (19. novembar, stadion „Dubočica”, 15.00). Po isteku navedenog vremenskog roka nećemo uvažavati zahteve.

Vaše zahteve možete poslati na sledeću adresu:  [email protected] na memorandumu vaše medijske kuće, uz kopiju validne novinarske legitimacije i fotografiju vašeg izveštača.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača i poziciju na stadionu sa koje će izveštavati (print i elektronski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu, radio izveštači za njima određene pozicije kao i televizijski reporteri).

NAPOMENE

Kapacitet medija lože na stadionu ”Dubočica” je daleko manji nego na stadionu ”Rajko Mitić” i u skladu sa tim akreditacije će biti odobravane po sistemu – jedan mediji jedna akreditacija, na osnovu radne pozicije.

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom medija centra na stadionu i sledećim prioritetima:
1. medijski partneri FSS
2. sportske redakcije, odnosno mediji;

3. ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

BORAVAK I ULAZAK NA STADION

Ulaz za medije koji nisu vlasnici TV i radio prava je na zapadnoj strani stadiona (prema jugu).

Ulaz za fotoreportere nalazi se na ćošku između zapadne i južne tribine.

Novinarima će biti omogućeno prisustvo u medija loži, sali za pres konferenciju i u miks zoni.
Snimateljima će biti omogućeno prisustvo u sali za konferenciju i u miks zoni, ne i u medija loži.

Fotoreporterima će biti omogućeno prisustvo u sali za konferenciju i na terenu u zonama predviđenim za rad fotoreportera.

Fotoreporterima je ulaz na stadion omogućen od 13 sati do početka meča i tada će se preuzimati markeri uz obavezan uvid u profesionalni ili lični dokument.

TV I RADIO PRAVA

 

Apsolutna TV i radio prava prenosa za utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pripadaju TV Arena sport i RTS, tako da je obavezno ostavljanje kamere pri ulasku u medija centar u posebnoj prostoriji kod ulaza ili u pres sali. Na terenu nisu dozvoljene kamere izuzev Arene, RTS-a, FS Srbije i FS Bugarske.

U slučaju bilo kakvih pokušaja nepravilnosti ili zloupotreba akreditacija neće biti odobrena.

Informaciju o tome da li vam je odobrena akreditacija možete dobiti od petka 17. novembra od 12 do 15 časova, kontakt telefon +381648180056, ukoliko pre toga ne dobijete obaveštenje od medija službe FS Srbije.

Akreditacije ćemo izdavati dan pred utakmicu i na dan utakmice. Mediji će moći da podignu akreditacije u akreditacionom centru (glavni ulaz na severnoj strani stadiona „Dubočica“) 18.11. od 10 do 18 časova, a 19.11 od 9 sati do početka utakmice.

Po završetku utakmice biće održana konferencija za medije. Takođe će biti omogućeno uzimanje izjava u miks zoni.

Fotoreporterima je ulaz na stadion omogućen od 13 sati do početka meča i tada će se preuzimati markeri uz obavezan uvid u profesionalni ili lični dokument.