Vesti

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

12.07.2024.

Održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije putem video-konferencijske veze i doneto je nekoliko važnih odluka.

Posle detaljnog izveštaja (u prilogu je izveštaj u skraćenoj verziji, kompletan izveštaj na 50 stranica nalazi se u arhivu FS Srbije) selektora „A“ reprezentacije Srbije o učešću na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj IZVESTAJ-SELEKTORA-A-TIMA , potvrđeno je poverenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnim timom, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Prvenstvo sveta u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Izvršni odbor je jednoglasno usvojio izveštaj selektora Stojkovića koji je predsednika Džajića i članove najodogovornijeg tela naše fudbalske organizacije upoznao sa planovima u narednom periodu i činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promena u igračkom kadru naše „A“ reprezentacije.

Sredinom avgusta, selektor Stojković biće na raspolaganju predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja. Podsetimo, našu „A“ reprezentaciju prve obaveze u novom ciklusu Lige nacija očekuju u septembru protiv Španije u Beogradu i Danske u Kopenhagenu.

Izvršni odbor FSS prihvatio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi.

Usvojene su Propozicije takmičenja za prvenstvo Super i Prve lige za takmičarsku sezonu 2024/25.

Doneta je odluka o izboru članova Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije koju će činiti predsednik Dejan Santrač i članovi Boško Jovanetić, Milan Jeremić, Branko Pavlović i Vladimir Nedeljković.