Vesti

NOVI STADION ZA BUDUĆNOST FUDBALSKE SRBIJE | PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ U DRUŠTVU PRVOG ČOVEKA UEFA ALEKSANDERA ČEFERINA OTVORIO STADION "KRALJEVICA" U ZAJEČARU (VIDEO)

19.11.2023.

Posle Leskovca i Loznice, Srbija je dobila novi fudbalski biser, stadion „Kraljevica“ u Zaječaru. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u društvu predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i prvog čoveka srpskog fudbala, predsednika FSS Dragana Džajića, otvorio je novi stadion za budućnost fudbalske Srbije, stadion kapaciteta 8168 mesta u skladu sa najvišim standardima UEFA koji će Srbiji podariti nove asove.

„Ovo je tek početak, gradićemo brzinom munje, ulagati u infrastrukturu. Nove stadione dobiće i Beograd i Niš, a Nacionalni stadion biće jedan pod najlepših u Evropi i svetu. Zahvalan sam predsedniku Čeferinu, mnogo pomaže razvoju fudbala u Srbiji“ rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Uvaženi gost iz UEFA, veliki prijatelj Srbije i srpskog fudbala, Aleksander Čeferin, nije krio zadovoljstvo što je danas u Zaječaru, a biće i u Leskovcu gde će da posmatra meč Srbija – Bugarska.

„Baš mi je drago kad vidim ovako krasnu infrastrukturu i što sam u ovom delu Srbije u kom nisam nikad pre bio. Nisam mnogo toga video, osim iz aviona i automobila, ali mi je veoma drago da smo došli. Drago mi je da i ovi krajevi Srbije dobijaju ovako vrednu i lepu sportsku infrastrukturu“ ne krije predsednik UEFA.

Brojne medije interesovalo je i mišljenje prvog čoveka Evropske fudbalske unije o selekcijama iz regiona…

„Drago mi je što su već tri selekcije blizu plasmana na EURO, Hrvatska, Srbija i Slovenija. Voleo bih da se plasiraju i Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija, ali oni nemaju mnogo šansi. Bosna i Hercegovina ima istina baraž, ali kako trenutno igraju…Bez obzira, voleo bih da se što više selekcija iz regiona plasira na Evropsko prvenstvo“ zaključio je Aleksander Čeferin.

I Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, zahvalio se državi i predsedniku Republike na velikim ulaganjima u sport i fudbal, izražavajući zadovoljstvo što će širom Srbiji biti još novih velelepnih stadiona.