Vesti

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA NAVIJAČE SRBIJE ZA MEČ SA MAĐARSKOM

28.09.2023.

Prošireni terenski propisi za gostujuću navijačku zonu kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo UEFA Mađarska-Srbija i posebna pravila osim opštih pravila gostujućeg sektora.
Pravilnik o terenskim propisima Mađarskog fudbalskog saveza možete da pročitate na srpskom jeziku
na sledećem linku: https://valogatottjegy.mlsz.hu/images/articles/valogatottjegy_mlsz_hu/_hff_ground_regulations_srb.pdf
Mađarske nadležne vlasti su kvalifikacionu utakmicu Mađarska-Srbija za UEFA Evropsko prvenstvo u fudbalu, koja će se održati 14. oktobra 2023. godine, označile kao prioritetni bezbednosni rizik. Prema tome, nadležne vlasti mogu da propišu posebna pravila za organizatora događaja na osnovu mađarskih zakona. Prema zahtevu nadležnih, na snagu stupaju sledeća posebna pravila:
1) Mađarski fudbalski savez je obavezan da napravi navijačku zonu odvojenu od stadiona za navijače reprezentacije Srbije. U navijačku zonu moraju da uđu svi navijači koji su karte za gostujuće i deo utakmice – bez obzira na nacionalnost – kupili preko partnera za prodaju karata Saveza Srbije.
2) U navijačku zonu možete da uđete samo sa važećom ulaznicom koja je kupljena za sektor za navijače gostujuće tima. Navijačka zona je otvorena od 16.00 do 20.00 časova na dan utakmice. Naznačena lokacija zone:

Ulica Konrada Adenauera, označena plavom linijom i simbolom „P“, određena je za parkiranje vozila navijača koji pristižu u sektor za gostujuće navijače. Ovu ulicu obezbeđuju pripadnici policije.
1) Na dole navedenoj slici je prikazana ruta koju je predložila policija, kojom gostujući navijači mogu da dođu do navijačke zone vozilom. Očekuju se i gostujujući navijači iz Srbije i zapadne Evrope, pa je na slici preporučena i ruta za navijače koji dolaze iz pravca autoputa M1 i M5.