Vesti

ŽENSKA A | SELEKTOR DRAGIŠA ZEČEVIĆ SAOPŠTIO SPISAK IGRAČICA ZA PREMIJERNE MEČEVE U LIGI NACIJA, PROTIV UKRAJINE I GRČKE

13.09.2023.

Kreće i Liga nacija za žene, a izabranice selektora Dragiše Zečevića igraju prvi meč protiv Ukrajine u Poljskoj, 22. septembra (15,00). Četiri dana kasnije, 26. septembra, rival će biti Grčka, meč se igra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi (19,00). Na spisku selektora Zečevića za ova dva meča nalaze se: golmani Milica Kostić (Ferencvaroš, Mađarska), Sara Cetinja (Inter, Italija), Jovana Petrović (Crvena zvezda), odbrana Violeta Slović (Spartak), Nevena Damjanović (SCKA Moskva), Anđela Krstić (Crvena zvezda), Anđela Frajtović (Đer, Mađarska), Aleksandra Lazarević (Zenit, Rusija),  Tajla Vlajnić (Vestern Junajted, Australija), Isidora Vučković (Spartak), srednji red Jelena Čanković (Čelsi, Engleska), Sara Pavlović (Famalikao, Portugal), Sofija Sremčević (Crvena zvezda), Marija Ilić (Karagumruk, Turska), Tijana Filipović (Spartak), Živana Stupar (Spartak), Vesna Milivojević (Kanbera, Australija), Dina Blagojević (Crvena zvezda), napad Jovana Damnjanović (Bajern Minhen, Nemačka), Miljana Ivanović (Lilestrem, Norveška), Alegra Poljak (Levante Las Palmas, Španija), Milica Mijatović (Fiorentina, Italija), Mina Čavić (Crvena zvezda).

-Pred nama je novi format takmičenja i želimo da budemo na nivou – ističe selektor Dragiša Zečević.- Cilj nam je prvo mesto i da se nađemo u društvu 16 najboljih evropskih selekcija!

U Ligi B Grupa B3 pored Srbije, Ukrajine i Grčke, nalazi se i selekcija Poljske. Srbija 27. oktobra gostuje Poljskoj, 31. oktobra sledi revanš u Srbiji, 1. decembra Srbija odlazi u goste Grčkoj, 5. decembra devojke će biti domaćini Ukrajini.Pobednici grupa B plasiraće se u A diviziju, a poslednjeplasirane selekcije sele se u niži rang za sledeći ciklus. Trećeplasirani u grupama A igraće baraž sa drugoplasiranim u grupama B divizije. U baražu će igrati i trećeplasirani u grupama B divizije protiv drugoplasiranih u grupama C dovizije.

Sa novim selektorom Srbija je zabeležila četiri pobede i remi, a rivali su imali težinu u ženskom fudbalu.

-Devojke su ušle i ritam, na treninzima i utakmicama daju svoj maksimum, prihvataju sve savete i sugestije, tako da ti rezultati nisu iznenađenje. Najbolji primer je poslednji meč u Sloveniji (3:0).Bili smo dominantni u svim segmentima igre i to je put kojim treba da idemo. Imamo dobar izbor igračica i sve su spremne da uskoče i iskoriste priliku – ne ostavlja dilemu Dragiša Zečević.

Za naredna dva meča selektor ne može da računa na Dejanu Stefanović, Ninu Matejić, Emu Petrović i Oršoja Vajdu, zbog povreda.

-Nedostajaće nam, ali sve ostale su zdrave i spremne. Imamo velik izbor igračica i to je dobro za reprezentaciju.Sve su se uklopile u sistem, spremne da pruže svoj maksimum – zaključio je selektor Dragiša Zečević.