Vesti

U21 | ORLIĆI SE OKUPILI PRED START KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO I PREMIJERNI MEČ SA AZERBEJDŽANOM (VIDEO)

04.09.2023.

Selektor Dušan Đorđević okupio je u Novom Sadu mladu reprezentaciju Srbije pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmicu sa Azerbejdžanom (12. septembar, 20.00, SC FSS).

Orlići će narednih sedam dana provesti u Novom Sadu, gde ih očekuju pripreme za pomenuti duel.

Selektor Dušan Đorđević pohvalio je atmosferu u ekipi, koja u dobrom raspoloženju dočekuje novi ciklus kvalifikacija:

”Utisak mi je da su svi stigli izuzetno raspoloženi i nadam se da za to zasluge idu našem prvom okupljanju (u junu), kada smo napravili dobru atmosferu. Provejava optimizam, ali već na prvom sastanku ću reći igračima da će biti još lepše ako rezultatski startujemo pozitivno i krenemo u pravom smeru”.

Početak je najvažniji, a cilj je jasan:

”U fudbalu je važno da se krene pozitivnim učinkom. Naravno, pratili smo formu svih igrača, kako domaćih, tako i onih koji igraju u inostranstvu. Plan je da napravimo takav spoj da što više igrača ima određenu minutažu u svojim timovima. Pred nama je sedam dana rada, da vidimo ko je u najboljem stanju da iznese teret starta kvalifikacija i naravno, nadamo se najboljem”.

Mihajlo Ilić:

”Svako od nas je srećan što je ovde. Očekuje nas naporan rad i start kvalifikacija sa Azerbejdžanom. Nadam se da ćemo započeti kvalifikacije na najbolji mogući način. Moramo da opravdamo težinu grba koji svi ovde nosimo”.

Vladimir Lučić:

”Uželeli smo se jedni drugih, nakon klupskih obaveza okrećemo se reprezentaciji. Veoma bitna utakmica za nas, prva u kvalifikacijama. Idemo na pobedu! Jako bi nam značilo da pobedimo, imamo nedelju dana da se pripremimo i damo sve od sebe da započnemo kvalifikacije na pravi način”.

Pored Azerbejdžana, Orlići će za protivnike imati Englesku, Ukrajinu, Severnu Irsku i Luksemburg.

Foto: Zoran Milovanović