Vesti

ORLOVI NA DLANU | SERGEJ POSTIGAO 65. GOL I ISPISAO ISTORIJU LACIJA, GOLU SE RADOVAO I BABIĆ, RAJKOVIĆ PONOVO NESAVLADAN, ASISTENCIJA MLADENOVIĆA

03.04.2023.

Dobar vikend naših reprezentativaca posle reprezentativne pauze. Uvod u kolo bio je siguran nastup Predraga Rajkovića u remiju Majorke sa Osasunom (0:0), kao i odlično izdanje Erhana Mašovića na teškom gostovanju Bohuma u Frankfurtu (1:1). U Italiji je blistao Sergej Milinković – Savić, lepim golom u Monci kojim je potvrdio pobedu Lacija (2:0). Segej je do sada postigao 65 golova i tako postao najbolji strani strelac u istoriji rimskog kluba. Juventus je očekivano slavio kod kuće protiv Verone (1:0), a Dušan Vlahović i Filip Kostić su, zbog duela u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, ušli na teren poslednjih pola časa meča. Veliku pobedu ostvarila je Fiorentina, a presuda je pala (1:0) u drugom delu utakmice kada je na terenu bio Nikola Milenković. Ceo meč odigrao je Filip Đuričić, Sampdorija je gostovala Romi bez mnogo izgleda za neki bolji rezultat (3:0), pogotovo posle isključenja u 52. minutu. Na terenu je bio i Lazar Samardžić, igrao je 72. minuta u porazu Udinezea u Bolonji (3:0). U poljskoj se igrao veliki derbi između Legije i Rakova, slavio je domaćin (3:1), Filip Mladenović je odigrao svih 90 minuta, dok je na golu gostiju bio Vladan Kovačević. Duele u Primeri obeležio je Srđan Babić, sjajnim golom u Vigu protiv Selte (2:2) koji će Almeriji mnogo značiti u borbi za opstanak. Nemanja Gudelj je odigrao svih 90 minuta u pobedi Sevilje (2:0) na veoma neugodnom gostovanju Kadizu, a dobar je bio i Nemanja Maksimović u remiju Hetafea (0:0) protiv Atletika na San Mamesu. Na Ostrvu je Saša Lukić ušao na teren u 82. minutu, Fulam je posle preokreta poražen od Bormuta. U Grčkoj je AEK slavio u Solunu protiv PAOKA a Andrija Živković je bio svih 90 minuta u crno-belom dresu. Ajaks i najbolji igrač „kopljanika“, kapiten Dušan Tadić, u Holandiji žele novi naslov prvaka, a na tom putu osvojen je bod protiv Go Ahed Iglsa (0:0). Kapiten Srbije odigrao je ceo meč. Isto kao i Dejan Joveljić u dresu LA Galaksija, koji je izgubio na svom terenu od Sijeltla (1:2). Salcburg sa Strahinjom Pavlovićem ide ka novoj tituli u Austriji, a naš defanzivac je odigrao ceo meč u Kragenfurtu (3:0). Isto kao u Bundes ligi Miloš Veljković, koji je u dresu Verdera poražen od Hofenhajma u Bremenu.

Vikend su zatvorili dobrim izdanjem Vanja Milinković – Savić i Nemanja Radonjić (igrao do 80. minuta) u dresu Torina koji je osvojio bod na gostovanju Sasuolu.

Na domaćim terenima, Strahinja Eraković je odigrao 90 minuta u pobedi Crvene zvezde protiv Mladosti  GAT (4:2), dok je Stefan Mitrović igrao prvo poluvreme. Nemanja Stojić je bio standardan u važnoj pobedi TSC-a na gostovanju u Surdulici (1:0). Dragan Rosić je bio na golu Radničkog u porazu od Čukaričkog (0:2).

FOTO:S.S.Lacio