Ženska selekcija do 20 godina ima jaku proveru protiv Nemačke, Nikoslav Bjegović odabrao 23 igračice

13.10.2017.

Srbija može da se pohvali plasmanom najbolje muške reprezentacije na Svetsko prvenstvo, ali nije daleko dan kada će i devojke da naprave neki veliki rezultat. Obe ženske takmičarske selekcije, kadetska i omladinska, ostvarile su plasman u završni ciklus kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, a u želji da veoma brzo i A selekcija napravi veći iskorak, formirana je selekcija do 20 godina koja će 18. oktobra na stadionu Rada (17,00) imati veoma jaku proveru protiv Nemačke.
Selekciju će da vodi koordinator za ženski fudbal Nikoslav Bjegović, a na njegovom spisku nalaze se imena 23 devojke: golmani Tanja Đapić (Vojvodina) i Sara Cetinja (Spartak), odbrana Milica Stevanović (Mašinac), Dunja Mostarac (Spartak), Jovana Stojanović (Crvena zvezda), Marina Bradić (Spartak), Tijana Đorđević (Crvena zvezda), Tijana Janković (Sloga), Miljana Smiljković (Crvena zvezda), Marija Dabić (Vojvodina), sredina terena Nataša Petrov (Opel Ruselšem), Katarina Đorđević (Crvena zvezda), Ivana Trbojević (Vojvodina), Tijana Matić (Spartak), Nevena Milivojević (Mašinac), Sanda Malešević (Crvena zvezda), Andrijana Trišić (Požarevac), napad Miljana Ivanović (Vojvodina), Zlata Milanović (Požarevac), Teodora Burkert (Vojvodina), Jovana Vasiljković (Mašinac), Nikolina Plavšić (Vojvodina), Suzana Tanasković (Rad).
Ono što je interesantno jeste činjenica da će Srbija izaći na megdan Nemicama sa mnogo mlađim sastavom, jer u selekciji ima mnogo devojaka koje su rođene 1999. i 2000. a Nikolina Plavšić je čak i godinu dana mlađa.Bez obzira ovo će biti odlična provera protiv velikog favorita.