ŽENSKA A SELEKCIJA | POBEDA U PROVERI SA BUGARSKOM (VIDEO)

27.10.2020.

 

Posle pobede protiv Kazahstana (4:1) u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, naša najbolja ženska selekcija savladala je i Bugarsku – 2:1 (1:0), u prijateljskom meču koji se igrao u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Izabranice selektora Predraga Grozdanovića pružile su dobru igru, prednost su stekle u prvom poluvremenu posle prekršaja u šesnaesercu gostujuće selekcije i dobre realizacije Damjanović sa 11 metara. U nastavku je viđena uglavnom izjednačena borba, Srbija je delovala ipak opasnije a potvrda dobrog izdanja došla je u smiraj meča kada je Trbojević duplirala vođstvo. Imale su i gošće trenutke inspiracije, nekoliko dobrih pokušaja, a da nisu naivna selekcija pokazale su u poslednjim trenucima meča kada je Parapunova postigla lep gol.

Vredi na kraju istaći da selektor Predrag Grozdanović nije mogao da računa, pre svega zbog situacije sa COVIDOM – 19 širom sveta, na veliki broj standardnih igračica, tako da su priliku dobile devojke iz domaće lige. I može se reći da su položile test posle duela sa Kazahstanom i Bugarskom.

STRELCI: 1:0 Damjanović 16 (iz jedanaesterca), 2:0 Trbojević 89, 2:1 Parapunova 90+4. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Cetinja (od 90+2. J.Petrović), Vajda (od 46. Đorđević), Slović, Damjanović, Frajtović (od 46. Stanković), Pavlović, E. Petrović (od 46. Matić), Filipović (od 82. Janković), Ivanović, M.Čavić, Mijatović (od 64. Miladinović). Selektor Predrag Grozdanović

BUGARSKA: Šahanska, Atanasova (od 88. V.D. Dimitrova), Razgeva, N. Dimitrova, Papazova, Petkova (od 88. Dineva), Petrova (od 78. Rasina), Najdenova (od 58. Jordanova), Kostova, Ivanova (od 58. Želeva), Penkova (od 78. Parapunova).