ŽENSKA "A" | MOĆNA SRBIJA, DEVOJKE U DRUGOM MEČU PRESLIŠALE MAĐARICE U SEGEDINU

14.06.2021.

Ženska reprezentacija Srbije, posle poraza u prvom testu u Segedinu, revanširala se selekciji Mađarske i posle sjajnog izdanja slavila je – 3:2 (2:1). Izabranice selektora Predraga Grozdanovića dominirale su tokom celog meča, devojke su pokazale karakter posle slabijeg izdanja u prvom meču i u mnogim segmentima nadigrale domaću reprezentaciju. Raspoložene za igru tokom svih devedeset minuta, igrom za gol više, učinile su da se Mađarice osećaju inferiorno tokom većeg dela meča, bez rešenja za veliki broj dobrih akcija našeg tima.  Ni rano vođstvo Mađarske nije poremetilo ritam igre našeg tima, a rezultatski sve je došlo na svoje mesto već u smiraj prvog dela igre.  Za razliku od prvog meča selektor Grozdanović nije izvršio veliki broj izmena, a ova pobeda daje optimizam pred jesenji start u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta i mečeve sa Nemačkom, Portugalom, Izraelom, Turskom i Bugarskom.

STRELCI: 1:0 Vađo 2, 1:1 Blagojević 27, 1:2 Čanković, 1:3 Poljak 73, 2:3 Papai. Stadion u Segedinu.

MAĐARSKA: Samu, Čišar (46. Čanji), Čiki, Fenjveši (46.Pap), Vađo, Mozdoši, Košćan (Sabo), Horti (46. Savanji), Zeler (46. Papai), Turanji, Zagor (73. Nađ).

SRBIJA: Kostić, Frajtović (83. Šćepanović), Ilić, Slović, Damjanović, Blagojević, Matejić, Čanković, Stefanović (73. Stanković), Poljak (83. Pantelić), Filipović.

Posle meča u Segedinu, Bojan Pavićević, direktor futsal i ženskih selekcija FSS, nije krio zadovoljstvo zbog igre i rezultata, ohrabren pred jesenji start u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta.

„Današnja utakmica je pokazala našu pravu snagu, stvorili smo veliki broj šansi i morali smo da slavimo ubedljivije, sa četiri gola razlike. S druge strane Mađarice su imale samo dva šuta, a oba gola smo primili iz kardinalnih grešaka. Ono što boli je to da smo četiri gola primili na prvoj utakmici, pre svega zbog crvenog kartona i igračice manje na terenu, jer su se od tada snage na terenu promenile. Jednostavno moram da pohvalim devojke i ceo stručni štab, uspeli su da moralno podignu ekipu koja je u poslednje dve godine prerasla sve ekipe iz našeg šešira. Tvrdim da sada možemo da pobedimo i sve selekcije iz drugog šešira. Siguran sam da ćemo se plasirati na jedno od dva naredna velika takmicanja, ako ne i na oba. Devojke  u ovom trenutku, i pored dobrog izdanja, nisu u najboljoj formi, kraj sezone je, a treba podsetiti da smo igrali bez četiri standardne igračice. I da zaključim. Sve ćemo  uraditi da do septembra sve devojke budu u takmičarskoj formi. I da spremni odemo u Nemačku na prvu utakmicu kvalifikacija protiv jedne od najboljih reprezentacija u Evropi. U oktobru nas očekuje  duel u Portugaliji protiv direktnog konkurenta i verujem da ćemo se vratiti neporaženi sa tog gostovanja“ rekao je Bojan Pavićević.