Вести

ЖЕНСКА А | ВЕЛИКО СРЦЕ НАШИХ ДЕВОЈАКА У ПРВОМ МЕЧУ ЛИГЕ НАЦИЈА, УКРАЈИНА САВЛАДАНА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА, ИЗЈАВА СЕЛЕКТОРА ДРАГИШЕ ЗЕЧЕВИЋА, ЈЕЛЕНЕ ЧАНКОВИЋ И НЕВЕНЕ ДАМЈАНОВИЋ (ВИДЕО)

22.09.2023.

Храбро срце наших девојака на старту Лиге нације и велика победа у Пољској против Украјине, после много узбуђења и преокрета – 2:1 (0:1).

СТРЕЛЦИ: 0:1 Овдичјук 20, 1:1 Чанковић64, 1:2 Дамјановић 79. Стадион: Кажомир Дејна у Староград Гдањску. Судија: Катарина Кампос (Португал).

УКРАЈИНА: Самсон, Подолска, Корсун, Шматко, Петрик, Апанашенко (90. Хлушченко), Пентилаја, Андрукова (60. Хирин), Овдичјук, Козлова (80. Котјаж), Калинина (80. Кравчук). Селектор Володимир Пјатенко.

СРБИЈА: Костић, Лазаревић, Словић, Дамјановић, Влајнић (90. Фрајтовић), Филиповић, Павловић (90+3. Благојевић), Чанковић, Пољак (58. Миливојевић), Дамњановић (90. Чавић), Мијатовић (58. Ивановић). Селектор Драгиша Зечевић

Два лица наших девојака у овом мечу, прво полувреме које није обећавало и наставак где су изабранице селектора Драгише Зечевића показале снажан карактер, демонстрирале силу и показале да имамо генерацију која може да оствари историјски успех и Србији подари пласман на Првенство Европе. Први део меча окончан је са минусом, али и поред слабе игре, имали смо неколико лепих прилика које би утакмицу већ тада одвеле у жељени правац. Прво се у прилици нашла Јована Дамњановић, играо се осми минут, али лопта је завршила поред стативе, а онда у 19. минуту и Милица Мијатовић је могла да донесе радост, али резултат се није променио. Само минут касније, Украјина је казнила промашаје преко брзоноге Овдичјук. Ствари тада нису изгледале добро, недостајала је пас игра, више смирености, концентрације.

Наставак је донео слику која се само може пожелети. Србија сада са далеко више самопоуздања, далеко одлучнија, храбрија, отреситија. Утисак је да се само чекао тренутак за изједначење, а онда и потпуни преокрет. Гол наде донела је Јелена Чанковић, феноменално је извела слободан ударац и донела изједначење. Све је функционисало на најбољи начин, девојке су показале фантастичан карактер, решене да победе и освоје три важна бода на старту Лиге нација. И поново смо постигли гол после прекида, Чанковић је центрирала, а Невена Дамјановић била највиша у скоку за потпуни преокрет. До краја није било неизвенсости, питала се само Србија. На крају браво за девојке, браво за показани карактер, велико срце. Ово је дефинитивно генерација играчица која Србији може подарити историјски резултат, пласман на Првенство Европе у Швајцарској. Наредни меч у Лиги нација, Србија игра против Грчке, 26. септембра у Спортском центру ФСС у Старој Пазови (19,00).