Вести

ФУТСАЛ А | СРБИЈА ПОСЛЕ ДВА КОЛА ЕЛИТ РУНДЕ НА МЕСТУ КОЈЕ ВОДИ ДИРЕКТНО НА ПРВЕНСТВО СВЕТА, ЈОВАН ЛАЗАРЕВИЋ И СТРАХИЊА ПЕТРОВ НЕ КРИЈУ ДА ФУТСАЛЕРИ ПОНОВО ЖЕЛЕ ЕПИТЕТ ПОНОСА НАЦИЈЕ

23.09.2023.

Футсал драма коју су нам у четвртак увече приредили репрезентативци Србије и Белгије, још једном је открила све чари и дражи овог прелепог спорта. Публика у Смедереву уживала је у бравурама мајстора игре на петопарцу, а освојеним бодом (3:3) пулени селектора Дејана Мајеса избили су на челну позицију своје групе у елитној рунди квалификација за Светско првенство које ће се наредне године одржати у Узбекистану.

Домаћи терен и присуство чланова фамилије били су додатни мотив за рођеног Смедеревца и једног од најбољих футсалера у Европи, Јована Лазаревића, да прикаже партију на нивоу свог вансеријског квалитета.
-Били смо током свих 40 минута бољи и конкретнији ривал од Белгије, створили велики број шанси и штета је што нисмо забележили победу. Дали смо сва три гола из акције, док су они користили наше грешке, неопрезност и три пута стизали резултат – рекао је Лазаревић за сајт ФСС и поручио да су жеља и борбеност коју су наши момци показали у прве две утакмице против Пољске и Белгије, гаранција позитивног исхода квалификација и пласмана Србије на Светско првенство.- Жао ми је и због промашеног пенала у првом полувремену. Сви ме теше, кажу да је шут био добар и да је голман Белгије изванредно реаговао, али ја знам да је та лопта морала да иде још горе. Да је шут био добар, лопта би завршила у мрежи, зар не?
Објективно резонује Лазаревић који је оба своја гола прославио са члановима породице који су седели у првим редовима поред паркета…
-Много ми је пријало њихово присуство јер знам колико им фали да буду са мном на важним утакмицама. Надам се да ће ускоро доћи за Мадрид и да ћемо чешће имати прилику да делимо заједничку радост. Прелепа ноћ за мене и била би још лепша да смо је крунисали победом. Враћамо се клупским обавезама, али једва чекамо октобар и мечеве одлуке против Украјине – оптимиста је јунак утакмице против Белгије Јован Лазаревић.
Специјалну посвету након постигнутог гола у смедеревској дворани имао је искусни Страхиња Петров:
-Две принове су у питању, али нисам могао две лопте да ставим испод дреса. У сваком случају, посебно емотиван тренутак за мене и моју породицу, штета је што тај гол није био довољан за освајање сва три бода против Белгије – рекао је власник дреса са бројем 10 у нашој репрезентацији и поручио да ће заједно са својим саиграчима дати све од себе да Србија поново буде учесник највеће смотре светског футсала:
-Да нам је неко пре квалификација понудио прво место у групи после два кола, оберучке бисмо прихватили. Колико год смо били тужни због ремија против Белгије, неочекивана победа Пољске у мечу са Украјином вратила нам је осмехе на лица. Белгија је показала да има изизутено квалитетне појединце који не подлежу притиску и који би у наставку квалификација могли да помрсе рачуне још неким екипама у групи. Наш циљ је јасан, прво место и директан пласман на Мундијал – закључио је Страхиња Петров.