Вести

САЈАМ СПОРТА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ | НА ШТАНДУ ФСС ЈАГМА ЗА ФОТОГРАФИЈАМА СА АУТОГРАМИМА СРПСКИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА (ВИДЕО)

22.09.2023.

Дванаести Сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије и под покровитељством Министарства омладине и спорта, свечано је отворен у петак на београдској Ади Циганлији у присуству великог броја учесника манифестације, бивших, актуелних и будућих спортских шампиона и осталих гостију.

Обраћајући се присутнима у својим уводним говорима, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, подсетили су на значај организације овог догађаја и позитиван утицај спорта у развоју деце, али и животима појединаца, друштва и државе.
Најрепрезентативнији годишњи промотивно-едукативни спортски догађај у региону окупио је и ове године хиљаде заинтересованих за више од 60 спортова и спортских дисциплина, представнике територијалних и националних гранских спортских савеза и најзначајнијих спортских и образовних институција у земљи.
На званичном штанду Фудбалског савеза Србије, који традиционално учествује на Сајму спорта, највећу пажњу најмлађих посетилаца првог дана привукле су фотографије са аутограмима ведета наше мушке и женске А репрезентације.
Поред низа других активности и полигона на којима ће инструктори уз помоћ талентованих дечака и девојчица демонстрирати неке од тајни фудбалског спорта, вредна пажње свакако је и ревијална утакмица између ветерана Фудбалског савеза Београда и гостију из Енглеске.
На фудбалском терену иза штанда ФС Србије, представљени су програми базичног фудбала ‘UEFA Disney Playmakers’ за девојчице предшколског узраста, ‘Фудбал је за све’ у којем учествују деца школског узраста, док комплетну организацију спроведе млади људи из програма ‘Волонтери ФСС’.

Учешћем на Сајму спорта, Фудбалски савез Србије обележава ‘Недељу базичног фудбала’ која се традиционално сваке године одржава у оквиру Европске недеље спорта.