Vesti

UEFA DOZVOLJAVA POVRATAK NAVIJAČA NA NAJVIŠE 30 ODSTO KAPACITETA – ODLUKA PODLOŽNA ODOBRENJU LOKALNIH VLASTI

02.10.2020.

IK UEFA je danas odlučio, posle uspešne pilot utakmice koja je održana u okviru UEFA Superkupa u Budimpešti 24.septembra da dozvoli delimičan povratak gledalaca na utakmice UEFA tamo gde lokalni zakoni to dozvoljavaju, počevši od utakmica reprezentacije sledeće nedelje.

Broj gledalaca  biće ograničen na maksimalno 30 procenata kapaciteta stadiona, a gostujućim navijačima neće biti dozvoljeno do daljeg da prisustvuju utakmicama.

Kako prijem navijača tako i ograničenje kapaciteta podložni su odluci lokalnih vlasti. Utakmice UEFA ne mogu se igrati uz prisustvo gledalaca tamo gde lokalne vlasti to ne dozvoljavaju, a granica od 30 procenata može se dostići samo tamo gde granica koju su postavile lokalne vlasti nije niža, u tom slučaju bi takva granica važila.

Društveno distanciranje biće  obavezno za gledaoce, a dodatne mere predostrožnosti, poput nošenja maski, moraju se primeniti u skladu sa lokalnim propisima.

Tačne mere zaštite zdravlja i bezbednosti koje se moraju usvojiti moraju se zasnivati na lokalnoj situaciji i na specifičnim zakonima i propisima koje nameću nadležne lokalne vlasti.