Vesti

U21 PRED ESTONIJU I RUSIJU | FILIP STEVANOVIĆ I STRAHINJA PAVLOVIĆ POD UPITNIKOM, SRBIJA MORA DA SE PONAŠA KAO FAVORIT (VIDEO)

11.11.2019.

Mlada reprezentacija Srbije počela je priprema za duele protiv Estonije (15.11 – 19,00) i Rusije (19.11 – 19,00) u Nišu, selektor Ilija Stolica dočekao je svoje izabranike u hotelu „M“ …

O atmosferi…

-Atmosfera je dobra, zadovoljstvo je videti sve momke i saradnike na okupu, atmosfera je, dakle, onakva kakva i treba da bude. Imamo nekih kadrovskih, nepredviđenih problema, što u fudbalu predstavlja realnost, ali malo nam remeti, da ne kažem, idilu na početku okupljanja.To su stvari koje su u fudbalu ipak normalne i gledaćemo već danas da ih rešavamo.

Konkretno…

– Filip Stevanović i Strahinja Pavlović imaće danas kontrolni pregled, ali prema dosadašnjim pregledima, našeg i klupskog lekara, mislim da će biti teško da računamo i na jednog i na drugog za predstojeće utakmice.

O formi…

-Vreme koje imamo je limitiramo za ono što mi želimo da sprovedemo, ali dosta stvari je urađeno na samim utakmicama i dobili smo ono što smo želeli. Naravno, sve bi bolje bilo da je i rezultat iz Poljske to ispratio, ali neke stvari moramo u hodu i kroz samo takmičenje da rešavamo.

Niš je domaćin…

-Radujem se što igramo kod kuće, što smo domaćini u Nišu, jer ljudi van Beograda nemaju mnogo prilike da gledaju utakmice reprezentacije. Nadam se i da ćemo imati vatrenu podršku, jer sam uveren da će moji momci kvalitetom i borbom da zasluže sve te simpatije. Domaći teren je prednost za sve nas.

O Estoniji…

-Estonija je selekcija naslonjena na školu fudbala koja je prisutna u bivšim sovjetskim republikama. Ekipa koja se oslanja na kontra napade. Upoznali smo se sa njihovim vrlinama i manama.

Očekivanja…

-Ja bih bio zadovoljan da momci podignu nivo igre za deset posto u odnosu na prethodne utakmice, jer sam siguran da bilo koji proces koji je obrnut nije dobar u tom smislu. Ponašamo se kao favoriti, a videćemo kakav će biti rezultat.

O Vlahoviću …

-Mlada reprezentacija mora da bude filter za A tim, filter u svakom smislu, naravno u igračkom smislu, ali i na model ponašanja svakog reprezentativca. Konkretno, pitali ste me za Duću Vlahovića, razgovarali smo, on jasno zna šta treba da uradi i na koje stvari da utiče, jer njegov fudbalski kvalitet je neosporan, oduševio sam se sa dva njegova gola, čestitao mu …Druge stvari će sigurno promeniti, upravo zbog toga da sutra u A selekciji ne bi imali situaciju koja je morala ranije da se rešava.

O igračima…

-Ova generacija će pokazati vrhunski kvalitet koji ima i to će doći u nekom narednom periodu, nedostak je više vremena koje svi želimo zajedno da provedemo – rekao je selektor Ilija Stolica.

FOTO. Z.MILOVANOVIĆ