Вести

U19 "СТЕВАН ЋЕЛЕ ВИЛОТИЋ" | ФИНСКА ДОБРА, СРБИЈА БОЉА, СЛЕДИ МЕЧ СА ПОРТУГАЛОМ

22.09.2022.

Одличан фудбал првог дана традиционалног турнира „Стеван Ћеле Вилотић“. На отварању Португал је био бољи од Француске  – 2:0 (1:0), а у другом мечу Србија је славила против Финске – 3:1 (1:1). Дуел се играо у Суботици почео је, само за неупућене, изненађујућим вођством гостију из Финске, јер су се гости током свих 90 минута игре представили као респектабилан ривал. Ствари су брзо дошле на место после изједначујућег гола Кабића. Са тим исходом се отишло на одмор, а наставак је донео нова узбуђења. Финска је покушавала из веома неугодних контри да поново изненади састав селектора Јована Дамјановића, али у неколико наврата сјајним интервенцијама истакао се Каличанин. И онда пресуда, најпре после прекида. У шеснаестерцу гостију најбоље се снашао Лазетић и сада је већ могло лакше да се дише. Пет минута пре краја, наш састав је казнио једну грешку у задњој линији Финаца, Јевремовић се нашао сам испред голмана и ставио тачку на победу Србије. У дргом колу турнира, 24. септембра Србија се састаје са Португалом у Кули (16,00), а Француска и Финска се у истом термину састају у Сенти.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Кило 9, 1:1 Кабић 21, 2:1 Лазетић 73. 3:1 Јевремовић 85. Градски стадион у Суботици.

СРБИЈА: Каличанин, Мимовић (76. Милосавић), Радојевић, Лековић (76. Ђурђевић), Ковачевић (65. Миличић), Стјепановић (46. Миловановић), Петковић (46. Миладиновић), Лазетић, Баждар (65. Спасојевић), Кабић (76. Јевремовић), Шљивић (53. Мијатовић).

ФИНСКА: Нокалаинен, Јитолва (17. Оита), Галвез, Јансон, Тауриаинен (72. Танинен), Кујусало, Лимата, Кило (62. Рокман), Лотјонен, Талвите (62. Хелема, 86. Видјеског), Бушара (86. Лехтисало).

Фото: Н.Стантић