Vesti

U17 PRVENSTVO EVROPE U IZRAELU | SRBIJA U GRUPI C SA ŠPANIJOM, TURSKOM I BELGIJOM, PRVI MEČ SA BELGIJOM 17. MAJA

06.04.2022.

Kadetska reprezentacija Srbije ((U17) ostvarila je velkiki uspeh plasmanom na Prvenstvo Evrope koje se održava u Izraelu od 16. maja do 1. juna, a danas su „orlići“, posle žreba u izraelskom gradu Herzliji, dobili i rivale: u Grupi C Srbija će igrati protiv Španije, Turske i Belgije. Žrebu su prisustvovali selektor Radovan Krivokapić i tim menadžer Dušan Gelić.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića imali su dva veoma uspešna kvalifikaciona kruga. U prvom su za rivale imali Hrvatsku, Bugarsku i Lihteštajn, a u direktnom meču sa Hrvatskom ostvarili su plasman u elit rundu. U drugom, završnom krugu kvalifikacija domaćin turnira bila je Slovenija, a rivali još Turska i Vels. I posle mnogo uzbuđenja, ali pre svega pokazanog kvaliteta i karaktera, Srbija je završila turnir kao prvoplasirana selekcija ispred Turske i Slovenije. Sledi odlazak na EURO U17 i prilika da se Krivokapićevi kadeti izmere sa najboljima na kontinentu.

RASPORED

SRBIJA – Belgija, 17. maja

SRBIJA – Turska , 20. maja

SRBIJA – Španija, 23. maja

Srbija se ukršta sa Grupom D u kojoj se nalaze Danska, Portugal, Škotska i Švedska, a mečevi su na programu 26. maja. Polufinale je na programu 29. maja, a finalni susret 1. juna.