У 17

U17 EURO | СЕЛЕКТОР АЛЕКСАНДАР ЛУКОВИЋ УОЧИ УТАКМИЦЕ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ У БУДИМПШЕТИ (ВИДЕО)

20.05.2023.

Кадетска репрезентација Србије у недељу, 21. маја, у Будимпшети игра другу утакмицу на Европском првенству против селекције Италије. Сурет почиње у 20 сати, уз директан пренос на другом програму ТВ Спорт Клуб.

Пре почетка последњег тренинга уочи сутрашњег дуела разговарали смо са Александром Луковићем, селектором наше кадетске репрезентације:

„Репрезентација Италије је квалитетан противник. То смо знали и раније, а сада смо имали прилику и да се уживо уверимо у њихове квалитете и могућности на утакмици против Шпаније у првом колу европског шампионата. Очекује нас добра и занимљива утакмица, и верујем да ћемо поправити утисак са премијере. Могу слободно да кажем да смо се претхондна два дана више бавили психолошком припремом за овај меч. Сигурно да нам је свима пораз тешко пао, али верујем да момци и сви ми можемо да направимо добар резултат против репрезентације Италије”, рекао је Луковић и додао:

„Момцима је свакако потребма подршка. То су све момци од 16 и 17 година, и ово им је прво репрезентативно искуство на највећем могућем нивоу. Апсолутно верујем у момке, верујем у оно што радимо и сигуран сам да ћемо против Италије одиграти једну добру и квалитетну утакмицу“.

Интересантан податак јесте тај да су сви селектори наше групе нркадашњи фудналери са успешним и богатим каријерама. Уз селектора Србије Александра Луковића, ту су још и селектор Словеније Мишо Бречко, селектор Шпаније Хулен Гереро и селектор Италије Бернардо Коради.

Селектори Србије и Италије, некада саиграчи у Удинезеу, познају се веома добро и приликом првог сусрета обде у Будимшети срдачно су се поздравили и разговарали о многим фудбалским темама.

На Јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије погледајте изјаву Александра Луковића, као и последњи тренинг наше селекције пред сутрашњи дуел у Будимпешти.