Vesti

U21 | MLADA REPREZENTACIJA POČELA PRIPREME ZA UTAKMICE SA ENGLESKOM I LUKSEMBURGOM

13.11.2023.

Mlada reprezentacija Srbije okupila se u Novom Sadu i započela pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. i mečeve protiv Engleske (18. novembar, 17.00, TSC arena) i Luksemburga (21. novembar, 19.00, SC FSS). Izabranici selektora Ljubinka Drulovića odradili su prvi trening na stadionu ”Karađorđe” u sjajnoj atmosferi.

Selektor Drulović veruje u uspeh ove generacije…

”Nadam se da ćemo biti uspešni. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio da budem selektor mlade reprezentacije, nakon rada u A selekciji, gde sam bio asistent selektora Dragana Stojkovića. Očekuje nas zahtevan posao, s obzirom da se nalazimo u teškoj grupi, ali verujem u naš rad, u kvalitet igrača koje imamo i da ćemo napraviti dobre rezultate, koji su u interesu srpskog fudbala.”

Cilj je jasan – plasman na Evropsko prvenstvo 2025!

”Dosta igrača poznajem, s obzirom na iskustvo u A selekciji. Ima i onih koje ću tek upoznati, ali ubeđen sam da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo svi dati svoj maksimum. Od njih se očekuje pozitivan odgovor, da odgovore zahtevima jednog reprezentativca Srbije. Samo osvajanjem bodova možemo ostvariti ciljeve, a oni su jasni – plasman na Evropsko prvenstvo 2025. Bilo bi to jedno lepo iskustvo za sve nas, da pokažemo svoj timski i individualni kvalitet, jer srpski fudbal to zaslužuje! Naravno, želimo da napravimo nešto veliko i za karijere ovih momaka ovde. Svi oni su potencijalno budući A reprezentativci i naša dužnost je da ih kroz kvalitetan rad približimo A reprezentaciji”, dodao je selektor.

Posle kraće pauze, među ”Orliće” se vratio i Nikola Petković, koji ne krije oduševljenje povodom novog poziva:

”Osećaj je prelep. Iskreno jedva sam čekao da dođem. Drago mi je što sam ovde sa momcima i što sam deo ekipe. Nadam se da će atmosfera ostati na ovakvom dobrom nivou. Imamo dobar tim i nadam se da možemo da ostvarimo dve pobede u novembru. Značiće mi rad sa novim selektorom, koji je već pokazao da zna kako da vodi ekipu do Evropskog prvenstva u prošlosti. Ne sumnjam da će nam sve to dosta pomoći, na nama, igračima, jeste da prihvatimo zahteve na pravi način i damo sve od sebe.”

Pantović ne krije zadovoljstvo povodom saradnje sa selektorom Drulovićem:

”Mislim da svi dobro znamo selektora, i kao igrača i kao trenera. Možemo mnogo toga da naučimo, da napredujemo. Očekujemo dobru saradnju i uspeh. Plan je da ove dve utakmice odigramo što je bolje moguće, ispravimo greške koje smo pravili i srećni i zadovoljni se vratimo u klubove po završetku novembarskih izazova. Ambicije nam se ne menjaju.”

Miloš se prisetio veoma važnog gola protiv Severne Irske, koji će značiti ”Orlićima” u nastavku kvalifikacija:

”Taj gol je bio jako važan da ostanemo u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. Ispostavilo se, ključan u tom meču, i sigurno da mi je drago zbog istog. Nadam se da ćemo i ekipa i ja nastaviti put ka cilju, ka plasmanu na Evropsko prvenstvo”, završio je Pantović.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga i direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić posetili su selektora Ljubinka Drulovića i njegove izabranike na okupljanju i pružili im podršku pred nastavak kvalifikacija i pomenute mečeve protiv Engleske i Luksemburga.

Foto: FSS i Zoran Milovanović