Вести

U-21 | ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ЉУБИНКА ДРУЛОВИЋА И ПЕТРА РАТКОВА ПРЕД МЕЧ СА ЕНГЛЕСКОМ, ТРЕНИНГ

17.11.2023.
Млада репрезентација Србије одрадила је у Спортском центру ”Вујадин Бошков” у Новом Саду последњи тренинг пред наставак квалификација за Европско првенство 2025. и меч са Енглеском. ”Орлићи” ће дочекати Енглеску у Бачкој Тополи на ТСЦ арени у суботу, 18. новембра од 17 часова. Улаз на источну трибину стадиона ТСЦ биће слободан за гледаоце.

Селектор Љубинко Друловић задовољан је радом екипе у претходних пет дана, која спремно дочекује сутрашњи меч:

”Припремамо се озбиљно, извршили смо анализу Енглеза и искористили овај период да упознамо боље неке наше играче. За утакмицу желим играче који су у ритму и који су максимално спремни да изнесу једну овакву утакмицу. Ради се о јаком противнику, велики број њихових играча игра Премијер лигу, у великим клубовима. Озбиљан противник нас очекује, али рекао сам играчима да морамо да верујемо, покажемо амбицију и дамо свој максимум”, рекао је селектор.

Били су ”Орлићи” расположени за рад, па је мотивација на високом нивоу пред сутрашњи меч.

”Важна утакмица за нас, играмо на свом терену и желимо да оставимо много бољи утисак и одиграмо што боље. Желимо да представимо наш фудбал у добром светлу. Покушаћемо да учинимо све да извучемо добар резултат. Мислим да су момци добро радили, да је одлична атмосфера и да ћемо пружити максимум на сутрашњој утакмици. Бодови су за нас важни. Надам се да ћемо показати да смо на високом нивоу”, додао је селектор.

Петар Ратков, један од четири А репрезентативца који су прекомандовани у млади тим Србије, верује да екипа може да направи добар резултат.

”Познајем екипу Енглеске, с обзиром да смо се сусрели на Европском првенству

U-19. Пратим већину играча, играју у јаким европским такмичењима. Очекујем да уђемо храбро у меч, да оправдамо грб који носимо својим залагањем, да одрадимо на терену све што селектор тражи од нас. Надам се да ћу помоћи саиграчима својим искуством и залагањем. Покушаћемо да играмо најбоље што можемо”, рекао је Ратков.

Додатни мотив за нападача ”Орлића” биће повратак на стадион на коме је поникао.

”Игра се на стадиону који је моја друга кућа, који јако волим. Навикао сам на тај терен и, наравно, на тај звук мреже. Надам се да ћу се у суботу подсетити лепих успомена које носим одатле”, завршио је Ратков.