А селекција

ОРЛОВИ У НИШУ | ИЗЈАВЕ ДИРЕКТОРА СТЕВАНА СТОЈАНОВИЋА, ФИЛИПА МЛАДЕНОВИЋА И НЕМАЊЕ ГУДЕЉА (ВИДЕО)

17.11.2023.

Репрезентација Србије од вечерас борави у Нишу где наставља рад пред меч са Бугарском, 19. новембра у Лесковцу. Орлови су били један дан у Спортском центру у Старој Пазови, имали тренинг после меча са Белгијом, и сада су све мисли усмерене ка утакмици на коју Србија чека од 2006. године и дана осамостаљења, односно 2000. када је државни тим последњи пут био учесник Првенства Европе.

„Резултати из Подгорице и Софије ништа не мењају, све је на нама што смо и очекивали на крају ових квалификација. Да ми креирамо нашу судбину. Знамо шта нам је чинити и свакако да се надамо најбољем епилогу“ рекао је Филип Младеновић.

Играчи су гледали оба меча, испратили драму у Софији и гол Мађара у практично последњим секундама утакмице, касније и добро издање Црне Горе у Подгорици против Литваније.

„Црна Гора је заиста добро одиграла, јако ушла у меч и касније рутински добила утакмицу. Постигли су голове на време. Нема шта, нама остаје меч са Бугарском, морамо да дамо све од себе, знамо шта желимо и колико можемо“.

Бугари са новим селектором играју растерећено, немају шта да изгубе…

„Стално смо причали, нема лаких утакмица, нема лаких противника, сви играју. Али опет понављам, све је на нама, свесни смо свега, добро радимо, спремамо се и једва чекамо недељу да остваримо оно што наш фудбал чека четврт века. Мислим да ова генерација заслужује пласман на Европско првенство“.

Интересантно је да Бугари примају голове у последњим тренуцима меча, неколико пута током ових квалификација.

„И то су невероватни голови. Сада је био аутогол. Не знам шта да кажем, нека буде тако и у недељу, али верујем да ћемо све решити раније, јер верујем у нас, верујем у стручни штаб. Идемо ка томе да остваримо резултат који нација чека свих ових година. Надам се да ће бити све како желимо и ми и народ који воли фудбал и навија за репрезентацију“.

Стадион у Лесковцу ће бити пун, поново много деце на трибинама…

„Да, велика је ствар за навијаче у унутрашњости, биће лепо да у једној доброј атмосфери остваримо резултат који би нам омогућио да се сви заједно радујемо“ закључио је Филип Младеновић.

Дан после меча са Белгијом један леп тренутак у Спортском центру ФСС у Старој Пазови и прослава рођендана Немање Гудеља. Рођенданска жеља је да се оде на Европско првенство.

„Да, то је била моја жеља, да у недељу победимо и остваримо сан многих генерација. И одемо тамо где нам је и место да будемо. Нисмо обраћали много пажњу на резултате других утакмица, само нам је важно да ми о себи одлучујемо и тога смо сви свесни. Фокусирани смо да против Бугарске дамо максимум и пласирамо се на Европско првенство“ истиче Немања Гудељ.

Имаће и Бугари мотива са новим селектром…

„Одавно у фудбалу нема лаких противника, мора у сваки меч да се уђе сто одсто, а знамо да су Бугари вратили у тим неке старије, искусније играче. Бићемо сконцентрисани, фокусирани и надам се најбољем епилогу“.

УЕФА је ублажила казну, нови стадион у Лесковцу биће испуњен до последњег места.

„Драго нам је због тога што ћемо имати подршку, а жеља је да се на крају заједно радујемо“.

Капитенска трака у Лувену први пут на руци…

„Огромна част за мене, осетиш понос, јер понос је играти за Србију, а још понети капитенску траку, посебна част. Заиста сам пресрећан због свега“.

У Лувену смо имали стативу, пречку, лопта није хтела у гол…

„Јесте, недостајало је и мало среће, али оно што је важно чека нас у недељу. Битно је да смо спремни за утакмицу и да смо сви, рекао бих у фулу, и да идемо на победу“ истакао је Немања Гудељ.

Директор А репрезентације Стеван Стојановић не крије да се нада добром епилогу у Лесковцу…

„После јаке провере у Бриселу, где смо одгирали добро, поготово у другом полувремену, ближи се дан одлуке, утакмица која може да нас одведе на Европско првенство. Не бавимо се калкулацијама, одигране су утакмице у Софији и Подгорици, остварени резултати који нама нису ишли на руку, али оно што је важно јесте да је све у нашим рукама, нико осим нас не одлучује о нашој судбини. Тако да се надам да ћемо у Лесковцу да оверимо пласман на Европско првенство“ каже Стеван Стојановић, директор А тима.

Бугари су и против Мађарске показали квалитет, били на прагу победе…

„У овој групи није било лаког ривала, видели сте да је било много, условно речено, изненађења, голова у последњим тренуцима утакмице. Ми знамо шта нас очекује у недељу, али мислим да смо квалитетнија екипа од Бугарске и ако пружимо оно што можемо, не сумњам да ћемо остварити добар резултат“

Улазнице које су биле у продаји плануле су истог часа, стадион „Дубочица“ биће пун, имаће играчи велику подршку…

„Добра вест је да ће једна трибина бити са навијачима, старијим, а деца су већ показала колико нам значе њихови дланови и гласови. Биће добра атмосфера, Србија први пут игра у Лесковцу и то ће бити празник за читав регион“ не оставља дилему Стеван Стојановић.