Вести

СВЕЧАНО НА "ЧИКА ДАЧИ" | ВИШЕ ОД 2000 КЛУБОВА ДОБИЛО ДОНАЦИЈУ ФСС, ВРЕДНА ОПРЕМА И КЛУБОВИМА СА ТЕРИТОРИЈЕ ФС КРАГУЈЕВЦА (ВИДЕО)

22.06.2023.

 

Град фудбала, град многих асова, бивших и садашњих репрезентативаца и акција која дане не броји, акција у којој је до сада више од 2000 клубова добило вредну донацију Фудбалског савеза Србије. Опрема је данас стигла и у Крагујевац, свечано је било на „Чика Дачи“  где су у присуству челних људу ФСС и ФС РЗС  представници 45 клубова примили донацију ФСС.  Потпредседник ФСС Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, први човек ФСРЗС Небојша Живановић, председник ГФС Крагујевца Славко Перовић …увеличали су важан дан за клубове са територије града Крагујевца.

-Желео бих најпре да се захвалим делегацији Фудбалског савеза Србије, потпредседнику Браниславу Недимовићу и генералном сектретару Јовану Шурбатовићу што су нам учинили част да нас данас посете и уруче ову вредну донацију. Фудбалски савез је овим чином показао да не раздваја мале и велике клубова, да не раздваја аматерски и професионални фудбал. Због свега наведеног наша велика захвалност – рекао је Славко Перовић, председник ФС Крагујевца.

Клубовима је опрему уручио Бранислав Недимовић, потпредседник ФС Србије…

-Акција је добра и могу да обећам да неће бити само на овом нивоу, проширићемо је. Нама је циљ да дођемо до сваког села, сваког засеока где се игра фудбал и помогнемо колико год је то могуће. Сада се ово односи на спортску опрему, лопте, дресове…а правимо план који подразумева и инфраструктурну помоћ. Желимо да направимо корак даље у овој акцији. Једоствано, док се игра фудбал у малим срединама, фудбал ће да живи. Важни су и Звезда и Партизан и Раднички…али док се игра у малим срединама, значи да смо живи, да је фудбал жив. Знам да Крагујевчане занима и нови стадион. Држава је стала иза тог пројекта, очекујемо веома брзо да се крене са реализацијом. Све заједно са Националним стадионом. Верујте, после реализације таквих пројеката, ништа више неће бити исто. Ради се о пројектима, стадионима који ће бити на понос сваког грађанина Србије, градова у којима стадиони ничу. До тада, молио бих људе из Радничког за мало стрпљења, да своје утакмице клуб игра негде у близини Крагујевца, надам се са много успеха и као члан Супер лиге. А што се тиче репрезентације и нашег пута ка Првенству Европе на које чекамо више од две деценије…Седам бодова из три утакмице обећавају добар епилог и остварење циља, а то је учешће на највећем континенталном такмичењу.  Наравно треба прво скочити, па рећи хоп, али имамо квалитет који ће остварити жеље нације. Биће велика ствар да после 24 године вежемо два највећа такмичења, Светско и Европско првенство. Идемо, дакле, корак по корак, знамо шта хоћемо, знамо колико можемо. Имамо енергије, идеје и планове, квалитет да много тога испунимо, остваримо – рекао је Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС.

Клубови који су добили опрему: Раднички 1923, Будућност (Ресник), Корићани, Србија (Илићево), Слобода (Грбице), Маршић, Славија, Шумадија 1934, Колонија, Застава 1973, Кутлово, Јединство (Петровац), Слога 1934 (Десимировац), Братство 1975 (Ердеч), Кошутњак, Дивостин, Станово 1941, Јадран, Жежељ (Доња Сабанта), Ћава, Младост (Пајазитово), 21. Октобар, Шумадибац (Велико Крчмаре), Крагујевац, Хајдук Јовановац, Азбест 1927 (Страгари), Борац (Дреновац), Водојаћа (Грошница), Багремар, Сељак (Цветојевац), Добрача, Кременац (Рогојевац), Букоровац, Арсенал 1930, Напредак Маинић (Опорница), Борба, Шумадија (Чумић), Аполон 4, Борац 1935 (Маршић), ЖФК Раднички 1923, ЖФК Уна Фортуна 04 (Лужнице), КМФ Економац, КМФ Крагујевац Вилд Борс.