Vesti

SRBIJA PROTIV DOMINIKANSKE REPUBLIKE | POSLEDNJI TRENING I IZJAVA ILIJE STOLICE (VIDEO)

25.01.2021.

Reprezentacija Srbije koju čine igrači Superlige (plus Ranko Veselinović iz MLS ligaša Vankuvera) u ponedeljak 25. januara od 22,00 (17,00 po lokalnom vremenu), igra prvi od dva meča na severnoameričkoj turneji. Rival je u Santo Domingu Dominikanska Republika, a posle nekoliko dana rada i aklimatizacije (temperatura u proseku oko 27 stepeni), Orlovi su sinić odradili poslednji trening na stadionu „Feliks Sančez“.

-Dočekani smo ovde sa velikim respektom, našu utakmicu predstavljaju sa velikim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno ističu da je ovo za njih istorijska utakmica, jer nemaju prilike da ugoste evropsku selekciju – rekao je Ilija Stolica, selektor mlade selekcije koji za ovu priliku vodi selekciju Srbije.- Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup, bez obzira što nam se igrači nalaze na sredini pripremnog perioda. Morali smo takođe da promenimo vremensku zonu i klimu. Ovde smo četiri dana, verujem da ćemo pokazati da smo se adaptirali.

Stručni štab je upoznao igrače sa kvalitetom domaće selekcije…

-Više smo ipak fokusirani na nas, kako mi hoćemo da radimo i funkcionišemo. Moram da naglasim da sam prezadovoljan odnosom i pristupom igrača prema obavezama, lako su prihvatili sve zahteve.  Domaćin je nedavno igrao sa Portorikom (0:1), imaju nekoliko zanimljivih igrača koji nastupaju u Evropi. Kvalitet je na našoj strani, očekujem da nametnemo svoju ideju u igri.

Drugi rival biće Panama 28. januara…

-Radi se o učesniku Svetskog prvenstva u Rusiji, selekciji koja nije atraktivna kao SAD ali zaslužuje pošovanje, ozbiljan je protivnik. Meč se igra tri dana posle susreta u Santo Domingu, videćemo koliko su igrači koji budu imali veliku minutažu protiv Dominikanske Republike upotrebljivi za duel u četvrtak. Ovde smo došli sa ciljem da svi igrači dobiju šansu i već u prvom susretu obezbedimo određenu minutažu za veliki broj igrača. Imamo pravo na šest izmena.

Na kraju o kapitenu…

-Biće to neko od iskusnijih igrača – rekao je Ilija Stolica.