Вести

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ПОНОВО ИЗАЗВАО ЕУФОРИЈУ У ГРАДУ ОДАКЛЕ ЈЕ КРЕНУО КА ФУДБАЛСКИМ ВИСИНАМА | ОШ "КРАЉ ПЕТАР ПРВИ" У НИШУ ДОБИЛА ЈЕ МИНИ - ПИЧ ТЕРЕН КОЈИ НОСИ ИМЕ "ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ" (ВИДЕО)

31.03.2024.

Свуда пођи, кући дођи. Селектор А тима Србије поново је изазвао еуфорију међу малишанима у граду одакле је кренуо ка фудбалским висинама. Захваљујући донацији ‘Моцарт Фондације’, Основна школа Краљ Петар Први добила је мини-пич терен који ће носити име ‘Драган Стојковић Пикси’.

„Прошло је много времена, ова школа се некада звала Моше Пијаде, сада се зове Краљ Петар Први, али без обзира на име, сама локација и просторије буде у мени најлепше емоције. Овде смо играли фудбал после часова, довољно је било да поставимо по два камена и да нађемо неки предмет који је личио на лопту. Били су то дуели између одељења, а побеђивало је углавном 7/2, не знам зашто“ – нашалио се Стојковић, а његове речи потврдио је директор школе Роберт Ђунић: „Драган је похађао пети разред у тренутку када сам ја завршавао осми. Сећам се тих утакмица које су обиловале дечијом вриском. Скупљали смо се око терена и уживали у његовим мајсторијама. Хвала му од срца што је дошао да увелича велики дан за нашу школу, хвала и ‘Моцарт Фондацији’ на овом дивном терену на коме ће одрастати неки нови Стојковићи. Основна школа Краљ Петар Први је једина образовна установа у Србији која тренутно има селектора и играча у националном тиму. Подсетићу да је поред Пиксија, ову школу похађао и актуелни репрезентативац Андрија Живковић.“
Стојковић је са пуно емоција говорио о данима када се спуштао са Паси пољане ка Бубњу и на теренима око Спомен парка који се налазе у близини школе играо фудбал са својим другарима.
„Драго ми је што видим да је школа реновирана и сређена, да су услови у којима деца уче и баве се спортом далеко бољи од оних које је имала моја генерација. Срећан сам и поносан на своје детињство, на другарство са многим момцима које траје и данас. То су моменти који једноставно не могу да се забораве. Улазимо полако у неке године када лагано сумирамо утиске, шта смо и колико постигли у животу и каријери. Награде и признања која добијам од људи из свог родног града за мене имају посебну димензију, баш из разлога што одишу искреношћу и лишени су било каквог интереса. То је љубав коју морамо да гајимо, ширимо и негујемо. Једино заједно можемо да се радујемо лепшој будућности.“ – рекао је Стојковић.
Градоначелница Ниша Драгана Сотировски пожелела је Драгану Стојковићу и његовим момцима пуно среће на Европском првенству у Немачкој.
„Увек и на сваком месту истичем колико смо сви у Нишу поносни на Драгана Стојковића и све оно што је урадио у играчкој и тренерској каријери. Хвала и Моцарт Фондацији на друштвеној одговорности, терен који је добила ОШ Краљ Петар Први биће место на коме ће стасавати нови фудбалски идоли. Сазнала сам од директора школе да ће ускоро бити саграђена још једна хала и вртић, што је свакако феноменална инофрмација. На мамама и татама је да рађају децу, на нама да радимо иградимо. Лепи нови Ниш сасвим другачије изгледа у односу на време када је Пикси похађао ову школу. Држимо му палчеве у верујте да из Ниша шаљемо најпозитивнију енергију када игра наша репрезентација. Тако ће бити и на Европском првенству у Немачкој.“

Видео интервју за сајт ФСС у коме је Драган Стојковић говорио о својим школским данима можете да погледате на следећем линку.