Архива

Саша Лукић и Урош Ђурђевић: Ваљда ће и нас срећа погледати, одлична смо генерација, настављамо даље подигнуте главе

22.06.2017.

Млада репрезентација Србије игра сутра трећи, вероватно и последњи меч на Европском првенству у Пољској. Саша Лукић и Урош Ђурђевић не крију да ће у дуелу са Шпанијом Орлићи дати свој максимум…
-Нисмо очекивали да ће све овако проћи, али то је фудбал, не тражимо алиби – рекао је Саша Лукић.- И поред свега ова екипа нема ништа мањи квалитет него када је освојила Европско и Светско првенство. Окрећемо се, дакле, мечу са Шпанијом и сада је важно да и против њих дамо свој максимум.
Остаје жал за пропуштеним шансама…
-Нисмо искористили велики број прилика против Португала и Македоније, дешава се, неке ствари се нису поклопиле и сигурно да имамо за чим да жалимо. Ово је, ипак, одлична генерација и настављамо даље подигнуте главе. Знамо да смо сви очекивали пролаз у полуфинале, али видели смо како су се одвијале ствари на терену.
Шане су минималне, противник можда и најквалитетнији на шампионату…
-Треба много тога да се поклопи да би се нашли у полуфиналу, али…Шпанија ће сигурно бити мотивисана против нас, јер смо их управо ми избацили у баражу за минуло Европско првенство у Чешкој- рекао је Саша Лукић.
Урош Ђурђевић је имао асистенцију и гол против Македоније, жеља је иста и против Шпаније…
-Очекује нас лепа утакмица, добар амбијент, добар противник, на нама је да урадимо оно што најбоље знамо, одиграмо добру утакмицу и покушамо да победимо – истиче капитен Орлића.

Да ли је дошло време да и нас срећа мало послужи…
-Искрено се надам да ће нас срећа мало погледати. Много смо прилика пропустили и то нас је коштало пласмана у полуфинале. Против Португала, онда и Македоније када смо могли у последњим тренуцима потпуно да преокренемо меч. Остаје нам ова утакмица да одиграмо најбоље што можемо.
Следи велика борба за шпанским дефанзивцима, све би лакше било да је ту и Сергеј Милинковић – Савић…
-Доста је било тешко борити се са дефанзивцима Португала и Македоније. А сигурно да нам Сергеј недостаје, јер оно што сам имао у Партизану са Леонардом, то сам имао са Сергејем у репрезентацији. Нико нема дилему да би нам Сергеј много помгао да је овде са нама.
Шпанија је жељна реванша…
-Познајемо све њихове играче, данас ћемо да одрадимо још једну анализу и верујем спремно дочекати дуел са једним од фаворита за наслов најбоље селекције на шампионату – закључио је Урош Ђурђевић.