У 21

Рутинска победа „орлића“ против Гибралтара - 4:0(4:0)

01.09.2017.

Млада репрезентација стартовала победом у квалификацијама за Европско првенство у Италији

 

СТРЕЛЦИ:1:0 Живковић 19, 2:0 Пантић 28, 3:0 Пантић 39, 4:0 Јовић 45. Градски стадион у Јагодини. Гледалаца:око 3000. Судија:Иван Арвел Гривит (Велс).Помоћници: Ј.Б.Робертс, М.Робертс.Жути картони: Клинтон, Балентин
СРБИЈА: Радуновић, Стевановић, Јовановић (од 61. Шапоњић),Миленковић, Богосавац,Лукић, Месаровић (од 80. Аџић), Живковић, Пантић, Јовић, Радоњић (од 71. Михајловић).
ГИБРАЛТАР:Банда, Сера, Крисп, Анесли, Торила (од 69. Сантос), Балентин,Пизаро (од 79. Исола), Хернандес, Клинтон, Винет, Комбес (од 84. Брито).
Рутинска, очекивана победа младе репрезентације Србије на старту квалификација за пласман на Европско првенство које се 2019. године одржава у Италији. Савладан је Гибралтар, апсолутни аутсајдер наше групе.
У мечу који се играо у Јагодини, Србија је од почетка меча имала далеко већи посед лопте, контролу игре и утакмица је била решена већ после првих 45 минута игре.

Није се дуго чекало на водећи гол који је постигао капитен Живковић. Изашао је сам испред голмана Гибралтара и лако пласирао лопту у мрежу. Уследила су два гола Пантића, а када се очекивало да судија одсвира крај првог дела, Јовић се нашао сам испред голмана гостију, после одличног проигравања Живковића. Заобишао је голмана и поставио, показало се касније, коначан резултат.
-Одиграли смо одлично прво полувреме. Ови момци могу наравно много више,али је у наставку дошло до малог опуштања које је и било очекивано.Дали смо максиму, хтели у другом полувремену да видимо и неке друге играче, али је најважније да смо остварили циљ.Не заносимо се, биће теже у наредним мечевима против Македоније и Русије,али овај тим има квалитет и ако жели да се пласира на Европско првенство мораће то да демонстрира – рекао је после меча селектор Горан Ђоровић.