Архива

РАДНИ САСТАНАК КОМЕСАРА СРПСКИХ ЛИГА: СВЕ СЕ СНИМА, КВАЛИТЕТ И РЕГУЛАРНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ

06.03.2018.

Фудбалски савез Србије, односно сва четири регионална савеза, Запад, Исток, Војводина и Београд, учинили су огроман напор пред старт текуће сезоне како би српсколигашко такмичење било на много вишем нивоу у односу на претходна времена, а после састанка који је одржан у просторијама ФСС јасно је да ће мобилност свих структура, пред наставак сезоне, донети искорак у смислу квалитета и регуларности на српсколигашким теренима.
Данашњем састанку којим је председавао координатор српских лига Милутин Баштовановић, присуствовали су сви генерални секретари регионалних савеза, комесари за такмичење и суђење, а подршку скупу својим учешћем дали су Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС, односно Иван Петрић, официр за интегритет ФСС.
Као веома важан потез који је омогућио потпуно другачију, бољу, позитивнију слику на српсколигашкој сцени, наводи се снимање свих мечева који омогућавају правовремену и правилну реакцију свих органа задужених за бригу о такмичењу. На овај начин под лупом је суђење, али и квалитет и регуларност такмичења у свим групама српсколигашког каравана.
-Једино на истоку смо имали ситуацију да нису све утакмице снимане, али како би по том, али и свим другима питањима важним за такмичење, имали јединствену слику у све четири лиге, формирали смо радну групу коју чине генерални секретари и ја као координатор. У претходном периоду смо много постигли како би подигли ниво српсколигашког такмичења, а како сви знамо да други део сезоне доноси и већа искушења, желимо да, пре свега на плану регуларности, све буде у служби фудбала. Биће ту и неких предлога за нову сезону који се односе на пропозиције и правилник о такмичењу, бонус играчима…Углавном, задовољан сам извештајима свих комесара, њиховим деловањем, уложеном напору да сваким даном српсколигашку сцену учинимо бољом за српски фудбал – рекао је Милутин Баштовановић, координатор српских лига ФСС.