У 19

Омладинци бољи од Бугарске у Благоевграду у првој од две провере пред наставак квалификација за ЕП-1:0 (1:0)

06.03.2018.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Јовељић 37. Стадион у Благоевграду. Гледалаца: око 200. Судија: Георги Иванов.
БУГАРСКА: Шевтанов, Вакадинов, Димитров, Т. Иванов, Јенчев, С.Иванов, Кабов, Исуф, Антов, Турисов, Јанков.Селектор Ангел Стојков.
СРБИЈА: Чупић, Величковић, Бошњак, Веселиновић, Мишковић, Лучић (од 62. Максимовић), Ђорђевић (од 62. Вукмановић), Митровић, В.Николић (од 88. Коцић), Јовељић (од 72. Радуловић, од 90. Иванчевић), С.Јовановић (од 72. Брадоњић).Селектор Милош Велебит.
Победа омладинске селекције Србије у првој од две провере са Бугарском у Благоевграду. Репрезентација коју води селектор Милош Велебит (генерација 1999) припрема се за други, завршни циклус квалификација за пласман на Европско првенство које се одржава у Финској, а за два меча са Бугарском Велебит је због објективних разлога морао да промеша карте и прилику пружи неким новим играчима. И испит у првом тесту је положен, а пресуда је пала у 37. минуту када је Дејан Јовељић реаговао после добро изведеног корнера Вељка Николића. Србија је била бољи ривал, контролисала је игру, а резултат је могао бити и убељивији. После свега успела провера пред други меч са истим ривалом, али пре свега пред наставак квалификација и дуеле који ову генерацију очекују у Румунији против Украјине, Шведске и домаћина од 21. до 27.марта.