Вести

U19 | ОМЛАДИНЦИ ЖЕЛЕ ПРЕКО ПОРТУГАЛА ДО ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У СЕВЕРНОЈ ИРСКОЈ, СЕЛЕКТОР РАДОВАН КРИВОКАПИЋ ПОЗВАО 21 ИГРАЧА

13.03.2024.

Генерација која је пре две године била трећа на Европском првенству за кадете (U17) у Израелу, сада у омладинском узрасту тражи визу за одлазак на омладинско Првенство Европе (U19) које се ове године одржава у Северној Ирској. Захваљујући сјајном издању у Израелу, домаћа фудбалска јавност је први пут чула за играче који су у међувремену стекли и завидно сениорско искуство, затим остварили и велике трансфере (Јован Мијатовић, Јован Милошевић, Јан Карло Симић, Милан Мајсторовић, Коста Недељковић, Лука Лијескић…), а на појединце који су били стандардни (Коста Недељковић, Јован Милошевић), због повреда, селектор Кривокапић неће моћи да рачуна у другом кругу квалификација који се игра у Португалу.

Србија први меч игра 20.марта (15,00) против Данске, три дана касније ривал је Португал (21,00), селекција која има најбољи рејтинг у овом узрасту у Европи, а 26. марта на програму је меч са Грчком (16,00). Пласман на Првенство Европе избориће само првопласирана селекција у групи. Селектор Радован Кривокапић позвао је 21 играча.