Vesti

PROMOCIJA VLADIMIRA MATIJAŠEVIĆA

05.08.2019.

 

Vladimir Matijašević je novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, a tim povodom danas je u prostorijama FSS na Terazijama održana promocija pred brojnim predstavnicima medija.

-Prvo bih da se zahvalim predsedniku Slaviši Kokezi i ljudima iz Fudbalskog saveza što su mi ukazali poverenje i doveli na ovo mesto, nadam se dobroj saradnji i da ću ispuniti očekivanja– rekao je Vladimir Matijašević.

Da li je vaša funkcija vezana i za mlađe selekcije saveza ili samo za „A“ tim?

-Trenutno je vezana za sve, a nadam se da ću u budućnosti dobiti pomoćnika koji će mi pomoći u radu sa mlađim selekcijama.

Došli ste u nezgodnom trenutku, posle poraza „A“ selekcije u Ukrajini, a pred meč sa Portugalom od kojeg zavisi i naša budućnost u kvalifikacijama za EURO?

-Utakmica sa Portugalom je specifična, situacija jeste teška, ali teška je zbog poraza u Ukrajini. Nadam se, ipak, da će selektor Tumbaković, i mi svi oko njega, učiniti sve da se postigne što bolji rezultat u narednim utakmicama. U svakom slučaju,m sutra će biti novi dan,a mi imamo šanse i na drugoj strani. Sada treba da se bavimo samo Portugalom – ne ostavlja dilemu sportski direktor.

U prethodnom periodu bilo je određenih problema sa nekim reprezentativcima, selektor je na promociji najavio da će razgovarati sa njima, koliko ste vi sada uključeni u ceo taj proces?

-Već posle ove konferencije imamo sastanak sa selektorom. Sigurno je to da se niko neće mešati u tim selektoru i to je najbitnije. On je izabtran za selektora i on će odgovarati za tim i rezultate.Koga god da pozove, biće na spisku. A štpo se tiče ranijih stvari, ja nikad ne gledam iza, gledam napred. Selektor, dakle, odlučuje ko mu je potreban za neku utakmicu, a svi igrači su dobrodošli.

Da li ste već razugovarali sa nekim od ovih fudbalera koji su u prethodnom periodu odbijali poziv?

-Ne, nisam razgovarao, tek sam došao. Razgovarao sam sa selektorom i on će razgovarati sa svimn igračima, a ja ću naravno biti produžena ruka kako bi mu pomogao u svemu tome.Ne gledam šta je bilo ranije, a sigurno da svi treba da igraju za reprezentaciju u zavisnosti od toga na koga selektor računa.Ako bude nekih problema, reagovaćemo kako bi pomogli da se sve reši.

Ranije smo imali dobre rezultate sa mlađim selekcijama, sada se to malo promenilo, „A“ tim je imao više uspeha.Da li će cilj biti da ponovo sa mlađim selekcikjama budemo učesnici završnih turnira ili će se taj rad zasnivati uglavnom na stvaranje igrača za starije selekcije?

-Realno nama mora da bude cilj da igramo na Prvenstvu Evrope a samim tim dobićemo igrače i za najbolje selekcije. Sada se sve to malo poljuljalo i to vidimo svi mi koji smo u fudbalu i to treba javno da kažemo.Moramo da radimo na tome da popravimo situaciju u mlađim selekcijama.Videćemo u narednom periodu ko će tu doći od trenera, jer i mlađe selekcije od septembra imaju obaveze u kvalifikacijama.I time ću se trenutno najviše baviti.

Da li ste učestvovali u izboru selektora mlade selekcije?

-Pitali su me za izbor selektora mlade i nemam problem da preuzmem odgovornost. Do sada smo imali trenere koji i nisu radili mnogo u klubovima, sada imamo trenera koji ima veliki staž u klubu i mislim da mu treba podrška kako bi uspeo u onome što ga čeka.

-Meni ugovor kao ugovor ništa ne znači. Ja sam u Atini bio šest meseci, mogao sam da ostanem i duže, ali nisam video viziju i otišao sam. Tako i ovde, sklopio sam ugovor na dve godine, ali rekao sam i predsedniku saveza i sada vama, meni ugovor ništa ne znači.Ako ne bude rezultata i pomaka u onome što radim, mogu da odem i sutra.Došao sam da pomognem, čast mi je što sam izabran na ovo mesto i učiniću sve da pomognem svim selekcijama kako bi sve bilo bolje – zaključio je sportski direktor, Vladimir Matijašević.