У 21

Промоција Горана Ђоровића и списак за меч са Гибралтаром

22.08.2017.

Нови селектор истакао да жели да види Србију на ЕП у Италији и јавности представио списак са 24 играча за премијерни меч у квалификацијама

Нови селектор, старе амбиције и циљ који се зове пласман на Европско првенство у Италији 2019. Фудбалски савез Србије представио је јавности Горана Ђоровића, бившег итакнутог репрезентативца, члана стручног штаба „А“ репрезентације која успешно корача ка пласману на Светском првенству у Русији.
-Избор Горана Ђоровића је феноменална ствар која само иде у прилог нашој жељи и амбицији да што више бивших асова добије поверење и прихвати се одговорности у српском фудбалу – јасан је био Горан Буњевчевић, спортски директор ФСС.
Захвалио се Горан Ђоровић на поверењу челним људима Савеза, односно спортском директору Горану Буњевчевићу…
-Пред нама је јасан циљ, пласман на Европско првенство, што би свакако био леп успех, али и амбиција да ове момке припремимо за оно што их касније очекује у „А“ репрезентацији.У остварењу тих амбиција фокус ће бити увек на првој утакмици која нас очекује, а сада је то дуел са Гибралтаром – рекао је Горан Ђоровић.

На списку селектора налази се 24 имена…
-Никоме врата нису затворена, напротив. На овом списку има доста играча са минулог ЕП у Пољској а ја не сумњам да ће они бити силно мотивисани да и у новом циклусу потврде свој квалитет и наша очекивања.
Биће селектор сто одсто посвећен обавезама са младом селекцијом, али и на услузи селектор најбољег националног тима, Славољубу Муслину.
-Остајем део стручног штаба селектора Славољуба Муслина где имамо заиста одличну сарадњу, а желим да се захвалим мојим пријатељима из „А“ тима који су и сада својим доласком дошли да ме подрже на овом новом путу.

Не крије некада сјајни дефанзивац, који је после Црвене звезде дуго играо у Примери носећи дрес Селте и Депортива, да група у којој се налазе „орлићи“ није лака…
-Према свима имамо поштовање, у фудбалу одавно нема лаких противника а пред сваки меч имаћемо добру анализу ривала како би спремно ушли у утакмицу. Желимо да будемо испред Аустрије, Русије, Македоније и Јерменије и рекао сам, идемо корак по корак. Ту сам да својим знањем и искуством помогнем момцима да заједно дођемо до циља – рекао је Горан Ђоровић.
Први меч у квалификацијама за ЕП у Италији 2019. Србија игра 2. септембра против Гибралтара у Јагодини (18,00 – ТВ Арена) а улаз ће бити бесплатан.