Vesti

POJAČANJE ZA STRUKU | PROFESOR ANDREJA MILUTINOVIĆ KOORDINATOR FIZIČKE PRIPREME I REHABILITACIJE "A" REPREZENTACIJE I OSTALIH SELEKCIJA FSS

20.01.2020.

Jedan od najpriznatijih evropskih stručanjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista profesor Andreja Milutinović novi je član Fudbalskog saveza Srbije. Ugovor je potpisao na četiri godine i obavljaće funkciju kooridinatora fizičke pripreme i rehabilitacije A reprezentacije Srbije, kao i svih ostalih reprezentativnih selekcija u FSS.
Profesor Milutinović je rođen 15. avgusta 1979. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu 2003. godine, gde je kasnije završio i master u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, uz to ima i diplomu medicinske škole za fizioterapeute.

U karijeri dugoj više od dve decenije postigao je vrhunac u individualnom radu sa velikim brojem fudbalskih asova među kojima su aktuelni reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov, Dušan Tadić ili Aleksandr Mitrović. Uz njih na listi se nalaze i mnoga druga poznata imena poput Đanluiđija Bufona, Mohameda Salaha ili Luke Modrića.
Milutinović je osim individualnih imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u jednom od najpoznatijih klubova na svetu, višestrukom prvaku Italije i evrpskom šampionu Interu iz Milana. Radio je takođe u Metalistu iz Harkova, a bio je deo stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrijine. Pre nekoliko godina imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.
-Godine ozbiljnog i uspešnog rada govore o kvalitetu profesora Milutinovića koji će biti na jednoj potpuno novoj fuknciji u našem sistemu. Posle nekoliko razgovora koje smo predsednik Slaviša Kokeza i ja imali sa njim dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Imamo veliko poverenje u njegove sposobnosti, uz koje naravno ide i velika odgovornost. Ugovor je potpisan na duži vremenski period u kojem očekujemo da će Milutinović uspostaviti jedan specifičan sistem rada, od najmlađih do A selekcije, a sve sa ciljem da se rad sportskog sektora FSS-a podigne na još viši nivo – istakao je sportski direktor fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević.