Poraz ženske „A“ selekcije u kvalifikacijama za SP, Finska bolja u Helsinkiju -1:0(0:0)

22.10.2017.

STRELCI: 1:0 Tenkov (autogol) 78. Stadion:Helsinki. Gledalaca: oko 500. Sudija: Karina Vitulano (Italija). Žuti kartoni:Blagojević (Srbija).
FINSKA: Korpela, Hairinen, Koivisto, Engman (od 84. Herum), Ahtinen, Kempi (od 61.Kolin), Alanen, Kuika, Vesterlnud, Fransi (od 63. Danilson), Salstrom.
SRBIJA: Kostić, Oršoja (od 61. Tenkov), Krstić (od 85. Frajtović), Mijatović, Slović, Damjanović, Poljak, Čubrilo (od 67. Delić), Radojičić, Filipović, Blagojević.
Posle poraza na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo od Austrije, zatim pobede u meču sa Izraelom, naša najbolja ženska reprezentacija nije uspela da izbori povoljan rezultat u Helsinkiju. Porazom od Finske naše devojke su sebe dovele u veoma tešku poziciju pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Da sve bude gore i taj jedini gol koji je pao na utakmici, dali smo mi za radost domaće reprezentacije. Tenkov je pokušala da izbije loptu, ali ona je završila u našoj mreži. Prethodno su Finkinje imale nekoliko prilika, veoma zrelih, ali u tim trenucima i sreća je bila naš saveznik. Na kraju poraz koji nas udaljava od borbe za drugu poziciju koja omogućava, u najboljem slučaju, baraž.