Poraz, ali dobro izdanje oslabljene ženske omladinske selekcije u proveri protiv Austrije – 3:5(3:2)

28.02.2018.

STRELCI: 0:1 Filipović 7, 1:1 Bahler 9, 1:2 Ivanović 13, 2:2 Vušer 15,2:3 Filipović 36, 3:3 Pireci 49, 4:3 Majhofer 59, 5:3 Pireci 79.Stadion u Kunstrasenu. Gledalaca; oko 200. Sudija: Elizabet Valher.
AUSTRIJA:Zink, Febiger, Šnerberger, Kambel, Straser, Vidauer, Vušer, Kovar, Saš, Šnajder, Grgić.Igrale su još: Bhler, Pireci, Venrajter, Vilharter, Bruntaler, Felhover, Mak, Majhofer.
SRBIJA: Cetinja, S.Petrović, Vučković, Miladinović, Mostarac, Frajtović, Savanović, Ivanović, Filipović, Plavšić, Brusin.Igrale su još: Kardović,Burket, Kričak, Ćirić.


I u porazu možeš biti ponosan. Sjajno izdanje naših omladinki u proveri protiv velikog favorita Austrije, iznenađujuće vođstvo posle prvog poluvremana i poraz koji je možda bio i neminovan. Nikoslav Bjegović, koordinator FSS za ženski fudbal i selektor omladinki, nije mogao da računa na nekoliko standardnih igračica (Đapić, Poljak, Trbojević, Knežević, …), a sve je to uslovilo da se u timu nađu i devojke koje su bile rovite (Ivanović) i prehlađene (Plavšić). I pored tih silnih problema devojke su pružile fantastičnu partiju u prvom delu igre, postigle tri gola a kada je nestalo snage, došlo je i do promene rezultata. Fizički spremnije Austrijanke koje su u nastavku promenile veliki broj igračica, došle su do pobede, a golove koje su postigle uglavnom su bile posledica malog fonda igračica i nedostatka snage u našem timu.Bila je ovo odlična provera,a 2. marta sledi još jedan duel istih rivala. Naše omladinke očekuje drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo a rivali u Portugalu, pored domaće selekcije, biće još Danska i Vels.