Media

ПОЧЕО ЈЕ ПРОЦЕС ИЗДАВАЊА АКРЕДИТАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ЗА ФИФА СП 2022 У КАТАРУ

30.06.2022.

ФИФА и Локални организациони комитет СП ФИФА 2022 у Катару почели су са акредитовањем медија за предстојеће такмичење. Рок за пријаву је 15. август.

Да бисте аплицирали за акредитацију неопходно је да имате отворен налог на ФИФА Медиа Хубу који одобрава ФИФА и да добијете јединствени контролни кључ који одобрава Фудбалски савез Србије кроз контакт са официром за медије Миланом Вуковићем.
Посебно наглашавамо да је ФИФА одредила различите категорије медија и да од те категоризације зависи процес акредитовања за СП о чему више можете пронаћи у обавештењу које смо у априлу проследили медијима:

АКРЕДИТАЦИЈЕ МЕДИЈА ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ФИФА КАТАР 2022

Захтев за добијање јединственог контролног кључа односно захтев за акредитацију за светско првенство можете послати на следећу адресу – [email protected] за званичне мејл адресе вашег медија.

ФИФА ће у координацији са представником националног Савеза задуженог за поделу јединствених контролних кључева користити нови онлине систем. Очекивано је да ће ФСС са поделом јединствених контролних кључева почети између 1. и 10. јула 2022. године.

ФИФА је националним Савезима доделила одређен број акредитација за новинаре и фоторепортере. У случају већег броја приспелих захтева у односу на број који је ФИФА предвидела за медије из Србије ФСС ће поделу јединствених контролних кључева обављати на основу неколико критеријума:

Присуство медија на претходним завршним турнирима СП
Медијски партнери ФСС
Медији који редовно и на лицу места прате активности А репрезентације Србије
Спортске редакције
Остали информативни медији у складу са тиражом и утицајем на медијском тржишту

 

Иначе, на овој адреси можете пронаћи ФИФА видео упутство које објашњава поступак акредитовања за СП ФИФА 2022:

Срдачан поздрав