Вести

ЧАСТ И ПРИЗНАЊЕ ЗА СЕЛЕКТОРА СРБИЈЕ | ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ОДЛИКОВАН ОРДЕНОМ КАРАЂОРЂЕВЕ ЗВЕЗДЕ ДРУГОГ СТЕПЕНА

28.06.2022.

Поводом Видовдана, председник Републике Србије Александар Вучић одликовао је заслужне појединце и институције, међу којима је и селектор фудбалске репрезентације Србије. Орденом Карађорђеве звезде другог степена одликован је Драган Стојковић. Велика част и признање за легендарног играча и тренера.

-Даме и господо, поштовани председниче Републике Србије, поштована председнице Републике Српске, поштовани председниче Владе Републике Српске, ваша светости, уважени министри, даме и господо

Велика је част баш на овај велики дан у Србији примати једно овако велико државно признање. Ако дозволите да и у овој прилици применим спортску логику рангирања, овај дан и овај тренутак ће сигурно ући у финално такмичење мојих најдражих животних успомена. Уверен сам да овај осећај делим и са свима онима који данас признања примају, па ћу искористити ову прилику да свим осталим добитницима честитам и да искажем велико лично поштовање према њиховим остварењима и заслугама.

Признање које сам ја данас добио насловљено је на моје име и презиме, али ја га разумем као признање и свима онима који су учествовали у победама које сам прослављао, па и поразима из којих сам учио.

Моја породица, тимови за које сам играо и које сам тренирао, бројни саиграчи, тренери, играчи, особље, још бројнија публика и навијачи, сви су они заслужни за овај тренутак. Данас и овде, пред свима Вама, ја признање примам и у своје и у њихово име, захвалан свакој прилици која ми је пружена, свим жељама које сам остваривао и свим надама које сам оправдао. Настојаћу да се тако понашам и даље, свестан да је свако друштвено признање много више друштвена обавеза него лична награда.

Одликовања су веома често и изрази подршке. У овом тренутку, са радошћу желим да разумем, па тако и прихватам овај орден као подршку целокупној фудбалској репрезентацији Србије да настави досадашње успехе и на наредном светском првенству постигне најбоље резултате.

Та подршка, наравно, није дата само мени, иако сам само ја данас овде пред Вама. Стога ћу ја, у име свих оних који ће Србију часно представљати на такмичењу које предстоји, дати реч да ову подршку коју смо данас и сви ми добили нећемо изневерити. Борићемо се и дати све од себе да Србија буде поносна на нас, који представљамо спортску част и такмичарску историју једне мале, али за све нас највеће земље.

Даме и господо, уважени лауреати,

Као човек који је учествовао у многим тешким утакмицама, узећу ту слободу да констатујем да су ово времена једног великог и тешког светског историјског такмичења, у коме Србија може да има повољан резултат само ако буде довољно јака, мудра и сложна. Видовдан, дан на који смо се ево и ми данас овде окупили, стално нас подсећа колико је важно да будемо ту, једни за друге, а посебно онда кад је најтеже.

У име свих нас, који смо у овој глобално тешкој години добили признања и подршку да наставимо даље, захваљујем се на указаној части и из свег срца желим да Србија – и сви људи у њој и из ње – сваки нови Видовдан дочекују у све већој слободи, миру, благостању и успесима.

Хвала свима, хвала Србијо – рекао је Драган Стојковић.