У 21

“ОРЛИЋИ” ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА ЕП У ПОЉСКОЈ

01.06.2017.

Ненад Лалатовић: Не желим да се оптерећујемо медаљом, најважније да се прође група

Млада фудбалска репрезентација Србије окупила се данас у Београду на почетку припрема за Европско првенство у Пољској, а селектор Ненад Лалатовић је нагласио да не жели да оптерећује играче освајањем медаље, као и да је најважније да се прође група.

-Не желим да оптерећујем играче златном медаљом или било којом другом, најбитније је да се прође група и најбитнија је прва утакмица против Португала. Треба бити реалан и спустити лопту и до првенства радити у миру- рекао је Ненад Лалатовић.

Млада репрезентација Србије играће у Групи Б на Европском првенству у Пољској, а ривали ће јој бити Португал (17. јуна), Македонија (20. јуна) и Шпанија (23. јуна).

-Направили смо јако добру анализу. Ми смо у најтежој групи. Селекција Португала није изгубила две и по године, показали су да су сјајна екипа. Затим Македонија која је елиминисала Француску и ту су показали квалитет, нико не сме да их потцени, а о Шпанији не треба трошити речи. Али, колико они имају добре играче, имамо и ми. Не бојимо се никога, у тиму имамо бивше европске и светске шампионе.


На окупљану на стадиона Земуна појавило се 15 репрезентативаца, док ће се остали тиму прикључити 4. јуна, јер су због каснијег завршетка сезоне добили слободно, а Саша Лукић и Мијат Гаћиновић ће због обавеза у А репрезентацији доћи диркетно у Пољску, где млади путују 7. јуна.

-Неко је играо више, неко мање. Радићемо на подизању форме свих играча до првенства.

Фудбалски клуб Лацио забранио је Сергеју Милинковићу-Савићу да наступа на Европском првенству, јер такмичење није у званичном календару УЕФА.

-Изостанак Милинковић-Савића, кога изузетно ценим и који је јако добар играч, велики је хендикеп за нас. Он је један од најтраженијих младих играча Европе. Јако добро је што је дошао да подржи репрезентативце, али морамо сада да се окренемо ка другима који ће играти уместо њега. Верујем да ће надокнадити његов изостанак и да се то неће осетити – рекао је селектор младе репрезентације.

Европско првенство одржаће се од 16. до 30. јуна, а Србија ће утакмице групне фазе играти у Бидгошћу.