Архива

Опрема ФС Пчињског округа и ФС Косова и Метохије

01.10.2017.

До сада више од 600 клубова широм Србије добило донацију од ФС Србије

Фудбалски савез Србије данас је у Нишу наставио акцију поделе спортске опреме у складу са предизборним обећањем председника ФСС Славише Кокезе, а после многих градова и више од 600 клубова широм Србије, опрему су данас добили клубови са подручја ФС Пчињског округа и ФС Косова и Метохије. Додели опреме претходила је седница Скупштине ФС РИС којом је председавао Новица Тончев, а присутне делегате поздравио је Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.


Опрему за клубове чији број се после доделе у Нишу повећао за близу 50 поделио је спортски директор ФСС Горан Буњевчевић.
-Велико ми је задовољство што сам данас поново у Нишу, после недавног боравка када смо у „Чаиру“ славили пласман наше футсал репрезентације на Европско првенство. И сада сам срећан због свих ових клубова који су добили вредну опрему која ће им свакако бити од велике користи у њиховом свакодневном раду. Фудбалски савез Србије наставиће са акцијом донирања опреме широм Србије, јер сваки дрес, свака лопта, много значе онима који су у фудбалу пронашли срећу и задовољство – рекао је Горан Буњевчевић, спортски директор ФСС.


У име бројних клубова захвалио се председник ФС РИС и члан Одбора за хитна питања ФСС Новица Тончев…
– Наш регион је најсиромашнији у Србији и желео бих пре свега да се захвалим председнику ФСС Славиши Кокези који показује разумевање за многе наше проблеме а кроз акције овог типа помаже клубовима широм Србије. Опрема коју смо добили,а није први пут да нам се излази у сусрет и помаже, много ће да значи клубовима и пре свега деци која ће моћи да тренирају у квалитетној опреми – истакао је Новица Тончев, председник ФСРИС.


Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС, присуствовао је седници Скупштине ФСРИС а затим и додели опреме клубовима са подручја ФС Пчињског округа и ФС Косова и Метохије…
-Фудбалски савез је чинио и чиниће све да помогне регионима и клубовима како би им омогућио лакше функционисање, а после многих градова у којима смо бројним лигашима, углавном нижеразредним, онима којима је та помоћ и најпотребнија, донирали опрему, сада имамо за циљ да дођемо до броја од 1000 клубова којима смо донирали дресове, лопте…- поручио је Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.