А селекција

ОРЛОВИ НА ОКУПУ, МУСЛИН ЖЕЛИ ПОБЕДУ У БЕЧУ

02.10.2017.

Момци су добро расположени, знамо шта нас очекује и верујем да ћемо успешно да окончамо квалификације

 

Србија се налази на два корака до Русије и највећег планетарног такмичења које би Орлове дефинитивно вратило међу најбоље селекција на свету, а изабраници селектора Славољуба Муслина почели су данас припреме за дуеле против Аустрије (6.октобар) у Бечу и Грузије (9.октобар) у Београду.
Сви позвани играчи дошли су у Спортски центар ФСС у Старој Пазови где ће репрезентација боравити до четвртка када одлази у Аустрију.
-Имали смо неколико кадровских проблема, мислим ту на Спајића и Вуковића, жеља ми је да не буде више повређених играча и да сви позвани буду на располагању за предстојеће мечеве. Радује ме да су момци добро расположени, верујем да ћемо у наредна два – три дана да се добро спремимо и надам се да ћемо квалификације успешно да завршимо. – рекао је пред бројним представцницима медија, селектор Славољуб Муслин.

Селектор не крије да Србију очекује веома захтеван меч у Аустрији…
-Они су од свих ривала у групи можда и најквалитетнији, створили су нам највише шанси у Београду и поред чињенице да смо победили. Ми се, ипак, спремамо као и до сада, први наредни меч је најважнији, али имамо и други меч против Грузије у Београду. Желимо, ипак, све да решимо већ у Бечу, где идемо на победу. Знамо да они немају неку велику мотивацију, али то може да буде и мач са две оштрице. Неће ући лежерно у утакмицу јер играју пред својим навијачима, али ми ћемо бити спремни да одговоримо.
Не крије селектор да је морао пријатељима да обезбеди велики број карата за дуел у Бечу…
-Имао сам много захтева, трудио сам се да свима изађем у сусрет, а верујем да ћемо у Бечу имати већу подршку од домаћина. Све то нама неће наравно да осигура победу, али остаје нам да се добро спремимо и остваримо резултат који сви желимо.

Еуфорија која се створила у јавности не утиче, према речима селектора, на играче…
-Момци нису у еуфорији,сигуран сам да ће озбиљно да схвате противника и да неће бити проблема. Понашамо се исто као и првог дана, тако се и припремамо, озбиљно и одговорно.
Не брине селектора податак да има играча који тренутно нису стандардни у својим клубовима..
-На њима је да покажу играма у репрезентацији да заслужују и бољи статус у клубу. Овде се добро осећају, јер имамо победничку атмосферу. Што се тиче играча који долазе из повреда, а ту мислим на Костића, боље је, у клубу мисле да још није спреман, а ми наравно нећемо да ризикујемо. Ако буде спреман, играће, он се добро осећа.

Према најавама Орлови би требало да имају велику подршку у Аустрији…
-Надамо се лепој атмосфери и добром навијању, јер су момци то заслужили својим играма, а што се тиче императива, ми га имамо у сваком мечу. Истина, имамо право на грешку, али надам се да је нећемо направити, хоћемо три бода која нас и дефинитивно воде на Светско првенство у Русији – закључио је селектор Србије, Славољуб Муслин.

КАПИТЕН ИВАНОВИЋ:ЗНАЋЕМО ДА СЛАВИМО, ПРВО ДА ЗАСЛУЖИМО
По свему судећи будући рекордер по броју наступа за најбољи национални тим, капитен Бранислав Ивановић, истиче да ништа још није завршено…
-Не размишљам о рекорду, далеко је још Русија. Сви нас већ виде тамо, али ми нисмо још математички обезбедили пласман и тек када све буде на свом месту, када се будемо квалификовали, онда можемо да причамо и о тим другим стварима – јасан је Бранислав Ивановић.

Стојковић, Обрадовић и Ивановић су били учесници велике победе Србије у Бечу, тада на путу до Јужне Африке…
-Причали смо о томе и када је Велс долазио у Београд, да ли може да се понови 6:1 из Новог Сада. У фудбалу се јако тешко понављају утакмице и резултати, али било би то чаробно вече уколико би и сада славили у Бечу 3:1. Морамо све то да заслужимо на терену.
Селектор је нагласио да нам је Аустрија до сада направила највише проблема..
-Сви знамо да се у квалификацијама играју утакмице са посебном дозом притиска, а ја се надам да ћемо да будемо на нивоу на којем смо били у Београду и остваримо резултат који сви желимо.Они имају добру селекцију, играће у најбољем саставу, уиграна су екипа и сигурно нас очекује тежак задатак.
Капитен жели прво да скочи…зато и истиче да ће Србија знати да слави, али прво мора све да се одради на терену.
-То се не планира, али знаћемо да славимо.Прво треба све да заслужимо на терену – јасан је Бранислав Ивановић.