Omladinke pokazale karakter i ponovile dobru igru u drugoj proveri sa Austrijom -1:1 (0:0)

02.03.2018.

STRELCI:0:1 Filipović 32, 1:1 Vajnrihter 37. Stadion u Kunstrasenu. Gledalaca: oko 200. Sudija: Senka Haznader.
AUSTRIJA: Zink, Vajnrihter, Bahler, Vejharter, Pireci, Brunthaler, Felhofer, Mak, Šnajder, Majhofer, Grgić.Igrale su još: Fibiger, Kambel, Kovar.Selektor: Mihael Štajner.
SRBIJA:Cetinja. S.Petrović, Vučković, Miladinović, Kardović, Mostarac, Plavšić, Savanović, Ivanović, Filipović, Brusin. Igrale su još: Frajtović, Ćirić, Burkert. Selektor Nikoslav Bjegović.
Nova dobra partija naših devojaka u proveri protiv Austrije i sada, za razliku od prvog duela, rezultiralo je ishodom koji sve može da hrabri pred drugi, završni ciklus kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Ušle su devojke veoma disciplinovano u igru, bile agresivne, požrtvovane, imale kontrolu na terenu. I kao rezultat odličnog pristupa i pametne igre, usledilo je zasluženo vođstvo. Tijana Filipović ispratila je akciju Aide Kardović i krunisala akciju iz fudbalskih udžbenika. Austrijanske su, ipak, bile ponovo miljenice sreće i veoma brzo iskoristile jednu lošu procenu u našoj odbrani. Niko tada nije mogao da pretpostavi da će na kraju to biti i konačan ishod meča. Devojke su nastavile u istom ritmu, pokazale visok nivo posvećenosti i karakter pobednika.Remi protiv velikog favorita i najava lepih vesti iz Portugalije gde će Bjegovićeve devojke tražitu vizu za Evropsko prvenstvo.