OMLADINKE I KADETKINJE NA ZIMSKOM KAMPU U PAZOVI

09.02.2017.

Počele pripreme selekcija U19 i U17 za završne runde kvalifikacija za EP 2017.

Dve selekcije ženske reprezentacije Srbije, omladinska (U19) i kadetske (U17) okupile su se u Sportskom centru Fudbaklskog saveza Srbije, gde će odraditi drugi deo Zimskog kampa, od 9. do 12. februara 2017. Selektor omladinki Lidija Stojkanović ima na raspolaganju 24 igračice, koje su kombinaciji za drugi, završni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, avgusta 2017. u Severnoj Irskoj. Naše devojke, za plasman na finalni turnir, boriće se u Norveškoj, od 4. do 11. aprila 2017, u kvalifikacionoj grupi sa domaćinom i selekcijama Švedske i Italije. Prvoplasirani tim ide direktno, a šansu ima i drugoplasirani, ukoliko bude imao najbolji bilans među drugoplasiranima iz ostalih grupa.

 

– Očekuje nas veliki posao – najavljuje seketor Lidija Stojkanović. – Pružićemo šansu svim kandidatkinjama, radićemo na uigravanju linija tima i ostalim detaljima igre, posle čega ćemo odrediti najbolje i najspremnije za kvalifikacioni turnir. Na ovim pripremama smo oslabljeni, zbog odsustva Alegre Poljak i Aida Kardović, ali svakako računamo i na njih za put u Norvešku. Posle Zimkog kampa u Pazovi, očekuje nas završni filter u dvomeču protiv  Slovačke, 6. i 8. marta, takođe u Sportskom centru FSS. Znamo šta nas čeka, grupa je izuzetno teška, ali to nas neće obeshrabriti u nameri da napravimo iznenađenje i izborimo plasman u Irsku, na finalni turnir najboljih u Evropi.

I kadetkinje imaju zgusnut raspored u kvalifikacijama za EP U17, koje će u julu 2017. biti održano u Republici Češkoj. Srbija će biti domaćin druge runde kvalifikacija – od 13. do 18. marta. U grupi su još selekcije Škotske, Republike Irske i Mađarske, a plasman na finalni turnir obezbeđen je za prvoplasirani tim i drugi sa najboljim skorom u svim grupama.

 

– Od 25 igračica na Zimskom kampu, tražimo konture najboljeg tima – najavljuje selektor Suzana Stanojević. – Devojke će, kroz rad na treninzima, biti u prilici da se nametnu, a do početka kvalifikacija imaćemo i dva kontrolna meča protiv Bosne i Hercegovine, 25. i 26. februara, u Zenici. Dakle, imamo vremena da se dobro pripremimo i odaberemo najbolje, koje će nas reprezentovati na putu do zadatog cilja: plasmana na završni turnir EP u Češkoj.