Vesti

ODRŽANA SEDNICA IO FSS

03.02.2022.

U sredu 2. februara u popodnevnim časovima održana je 21. sednica IO FSS u Staroj Pazovi. Sve odluke su donete jednoglasno, izdvajamo najvažnije.

Usvojen je Poslovnik o radu Odbora za sprovođenje izbora, kao i propisi koji se odnose na Veće za rešavanje sporova FSS – Poslovnik o radu za rešavanje sporova FSS i Odluka o naknadama troškova u postupcima pred Većem za rešavanje sporova FSS

Usvojen je plan nabavki za 2022. godinu, kao i izveštaj o popisu imovine i obaveza na dan 31.12. 2021.godine

IO FSS doneo je odluku da se finalna utakmica futsal Kupa Srbije odigra 21.aprila 2022. u Sportskoj hali Vranje u Vranju.

Verifikovani su i ugovori o odigravanju prijateljskih utakmica nacionalne A selekcije u FIFA terminu mart 2022. godine. Naš nacionalni tim odigraće 24. marta utakmicu u Budimpešti protiv Mađarske, a pet dana kasnije u Kopenhagenu protiv najbolje selekcije Danske.

IO FSS doneo je odluku o premijama za plasman futsal reprezentacije Srbije na UEFA Futsal EURO u Holandiji.

Za selektora Futsal A selekcije izabran je Dejan Majes, a za selektora futsal U 19 selekcije Marko Gavrilović. Za selektora futsal ženske A selekcije izabran je Vladimir Jovanović.

Izvršena je promena u sastavu Sudijske komisije, umesto Dejana Santrača izabran je Marko Popović.

Izvršene su i korekcije lista delegata Super i Prve lige Srbije, kao i lista posmatrača Super i Prve lige Srbije.

Na kraju doneta je odluka o načinu naplate članarina Fudbalskog saveza Srbije i to tako što će  jednom naplaćena članarina važiti tokom cele kalendarske godine bez obzira na to da li će pojedini igrač ili igračica promeniti klub i teritorijalni savez u toku kalendarske godine.