Архива

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ФСС

27.08.2017.

Делегати једногласно усвојили нови Статут Фудбалског савеза Србије,на седници ИОФСС Партизану помоћ за рефлекторе, Црвеној звезди за обнову терена

 

У Спортском центру ФСС одржана је четврта седница Скупштине Фудбалског савеза Србије 25 сазива за мандатни период 2016 – 2020. којом је председавао председник Славиша Кокеза.
Скупштини је присуствовало 83 делегата, а најважнија тачка дневног реда односила се на усвајање новог Статута Фудбалског савеза Србије.После јавне расправе која је трајала месец дана, пристиглих сугестија и примедби од стране чланова фудбалске организације, предлог новог Статута се нашао пред члановима Скупштине. После усвајања десет амандмана на предлог Статута ФСС делегати су једногласно усвојили и нови Статут Фудбалског савеза Србије.
Скупштина ФСС по новом Статуту имаће мањи број чланова, уосталом као и Извршни одбор ФСС, све због боље оперативности, а новина је да је уведена и институција заменика председника.Усвојен је и нови Пословник о раду Скупштине ФСС.

По завршетку Скупштине одржана је седница Извршног одбора ФСС којом је председавао председник Славиша Кокеза. Челни људи Фудбалског савеза донели су одлуку да ФСС донацијом помогне Партизану како би осветљење у Хумској било по стандардима и захтевима УЕФА , као и да се издвоје средства која ће помоћи Црвеној звезди да стадион „Рајко Митић“ добије квалитетну травнату подлогу.